352
16:57 22.042016

Як закарпатцям заповнювати податкові накладні в разі постачання послуг

Економіка 3027

завантаженняНагадуємо, що починаючи із 1 квітня 2016 року податкова накладна складається за новою формою, порядок заповнення якої затверджений наказом Мінфіну від 31 грудня 2015 року № 1307 (далі — Порядок № 1307). Графи 4 та 5 податкової накладної заповнюються відповідно до Класифікатора системи позначень одиниць вимірювання та обліку (КСПОВО), чинного на дату складання податкової накладної, повідомив «Карпатському об’єктиву» відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області.

У графі 4 зазначається умовне позначення відповідної назви одиниці вимірювання/обліку (українське), зазначеної у КСПОВО.

У разі складання зведених податкових накладних, особливості заповнення яких викладені у п. 11 Порядку № 1307, у графі 4 указується «грн».

У разі якщо товар/послуга, що постачається, має одиницю обліку, яка відсутня у КСПОВО:

– у графі 4 зазначається умовне позначення одиниці вимірювання таких товару/послуги, яке використовується для обліку та відображається в первинних документах;

– у графі 5 — код відповідної одиниці вимірювання/обліку, зазначений у КСПОВО; у разі якщо в графі 4 зазначено умовне позначення одиниці виміру, яка відсутня в КСПОВО, графа 5 не заповнюється.

До графи 6 вносяться дані щодо кількості (об’єму, обсягу) постачання товарів/послуг:

1) у разі складання податкової накладної на повне постачання послуги чи на суму коштів, що надійшла на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) у повному обсязі, у графі 6 податкової накладної зазначається «1».

2) у разі складання податкової накладної на часткове постачання послуги чи на суму попередньої оплати частини вартості послуги в графі 6 зазначається відповідна частка наданої (оплаченої) послуги у вигляді десяткового дробу. Наприклад, у разі постачання частини послуги, яка відповідає половині обсягу, вказаного у договорі, або у разі отримання суми попередньої оплати у розмірі половини договірної вартості послуги у графі 6 вказується число «0,5».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах