287
08:46 19.042016

Майже 465 мільйонів гривень ЄСВ спрямували на соціальні виплати закарпатські бізнесмени

Економіка 2031

1374819385_kki_017850_00460_1_t208Протягом січня-березня 2016 року платники Закарпатської області сплатили 464 млн 833 тис. грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

При цьому, лише у березні поточного року платники єдиного внеску краю перерахували на рахунки Держказначейства понад 159 млн грн., повідомив «Карпатському об’єктиву» відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області.

Водночас нагадаємо, що Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» внесено зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Зокрема, знижено ставки ЄСВ з близько 41% до 22%, що дає змогу позитивно вплинути на життя кожного громадянина в Україні.

Відтак, зниження ставки внеску сприяє офіційному працевлаштуванню громадян та надає їм ряд вагомих переваг: щорічну оплачувану відпустку не менше 24-ох днів на рік; гарантію відшкодування при травмах на виробництві; страховий і трудовий стаж; компенсацію втрати заробітної плати під час тимчасової непрацездатності працівника, за рахунок підприємства та/або відповідного фонду; від офіційної зарплати залежить розмір нарахованої заробітної плати під час відпусток, відрядження, страхові виплати під час тимчасової непрацездатності (лікарняні) та інші виплати з боку роботодавця або держави.

Разом з тим, зменшення податкового навантаження на роботодавців, дає змогу підняти заробітну плату працівникам.

Також варто взяти до уваги, що працюючи неофіційно, можна мати сумнівний виграш сьогодні, але значно програти у майбутньому: жодних доказів на підтвердження трудового стажу для отримання пенсії; відсутність соціального захисту, права на гідні умови праці та відпочинок; звільнення у будь-який час без жодних компенсацій; немає офіційної зарплати – немає страхових виплат ні з боку роботодавця, ні від держави. При цьому, зарплата «в конверті» позбавляє працівника захисту перед роботодавцем та сприяє роботодавцю у порушенні законодавства.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах