272
19:38 14.042016

У Мукачеві ОСББ зможуть отримати до 95% компенсації на кредити з енергозбереження

Економіка 1708

В Мукачеві ОСББ отримають 5 млн. гривень для  пільгових кредитів для заходів з енергозбереження. В місті схвалено програму відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження багатоквартирних будинків у м. Мукачево на 2016-2020роки.

1be04ab7-96d3-454e-8769-2ee9b6881dc3

Сьогодні в міськраді відбулася зустріч за участі представників ОСББ, міської влади та «Ощадбанку».

Згідно програми, ОСББ з міського бюджету отримають відшкодування частини кредиту з у розмірі до 55 % від максимального розміру основної суми (тіла) кредиту, але не більше 500 тис. грн. за одним кредитним договором, на заходи з енергозбереження багатоквартирних будинків.

Окрім того 40% компенсації кредиту можна отримати за рахунок державних програм, що фінансуються через державні банки. Це водночас це стимулює і до створення в місті ОСББ. За останні три місяці вже створено 6 ОСББ, ще 8 – в процесі оформлення документів.

Згідно умов відшкодування частини кредитів за отриманими і використаними кредитними коштами ОСББ, ЖБК здійснюється на впровадження таких енергозберігаючих заходів: модернізація та утеплення стін фасаду; модернізація, утеплення і ремонт покрівель, дахового перекриття, підвальних приміщень; утеплення під’їздів (встановлення та заміна вікон, вхідних дверей в приміщеннях загального користування); встановлення обладнання з використання альтернативних до газу джерел енергії для потреб будинку.

 

Мукачівська міськрада

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах