2283
13:43 23.092016

Закарпатським платникам розповіли про реалії податкового законодавства на семінарі

Економіка 2294

Чимала кількість платників прийшла на семінар, ініційований ВГО «Асоціація платників податків України», який відбувся напередодні в м. Ужгород під назвою «Податкове законодавство: реалії сьогодення» щоб дізнатися про актуальні питання, що зараз існують на податковому полі. Відкрив семінар Юрій Сакалош – заступник начальника Головного управління ДФС у Закарпатській області. Фахівець привітав учасників та зазначив, що на подібних заходах є можливість почути з перших вуст про податкові новації й отримати відповіді на запитання, які виникають під час здійснення господарської діяльності.

img_8426

Під час привітання учасників семінару Марта Волощук – голова Ради територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Закарпатській області акцентувала увагу на потребі створення плідного діалогу фахівців ВГО «Асоціація платників податків України» із представниками бізнесу, та наголосила, що такого роду заходи дають змогу платникам бути обізнаними у найактуальніших питаннях податкового законодавства.

Відтак Марта Волощук представила доповідачів – радника Президента ВГО «Асоціація платників податків України» Ганну Білоцерківську; керівника відділу розробки перспективних напрямків діяльності ВГО «Асоціація платників податків України» Ірину Білотіл та заступника керівника Управління захисту прав платників податків ВГО «Асоціація платників податків України» Катерину Гривнак.

Фахівці ВГО АППУ детально розповіли присутнім про електронне адміністрування податку на додану вартість; особливості справляння податку на доходи фізичних осіб у 2016 році; спрощену систему оподаткування для сільськогосподарських товаровиробників та порядок контролю за досягненням ФОП – платниками єдиного податку ІІ, ІІІ груп граничного обсягу доходу.

Опісля кава-брейку та неформального спілкування спеціалісти зупинились на питаннях щодо акцизного податку та електронного адміністрування реалізації пального; плати за землю; вдосконаленні податкового законодавства – версія Міністерства Фінансів України.

Після кожного з виступів учасники семінару мали можливість задати питання та отримати компетентні відповіді.

Варто зазначити, що сьогодні особливого значення набувають різні форми масово-роз’яснювальної роботи фіскальних органів, у даному випадку спільно з ВГО «Асоціація платників податків України», що дає змогу збільшити податкову культуру, обізнаність та грамотність платників, інформує ДФС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах