1924
11:27 31.082016

Закарпатцям спростили механізм надання одноразової матеріальної допомоги на лікування

Економіка 1809

fgЗакарпатським обласним обранцям пропонується внести зміни та доповнення до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016 – 2018 роки, повідомила «Карпатському об’єктиву»  прес-служба Закарпатської облради.

У пояснювальній записці зазначається, що метою такого рішення є реалізація державної політики у сфері соціального захисту населення та надання одноразової матеріальної допомоги на лікування, протезування, придбання імлантантів, проведення оперативних втручань, в тому числі за межами України, за поданням департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. Реалізація заходів, передбачених у рішенні, проводитиметься, як і раніше, за рахунок коштів обласного бюджету.

Даним проектом рішення, який поданий на підставі численних звернень громадян, спрощується механізм надання одноразової матеріальної допомоги краянам на ці цілі. Зміст його полягає в наступному.

Дотепер комісія департаменту охорони здоров’я ОДА, куди найперше зверталися заявники, своє рішення щодо надання такої матеріальної допомоги хворим жителям краю погоджувала із двома профільними комісіями обласної ради та подавала відповідне клопотання на адресу перших керівників області, які своєю резолюцією доручали департаменту соціального захисту населення ОДА виплатити її.

Відтепер, відповідно до пропонованих змін, департамент охорони здоров’я не пізніше, як в місячний термін, прийматиме по кожному зверненню рішення про доцільність надання такої матеріальної допомоги та її розмір і передаватиме один екземпляр рішення разом з справами, по яких воно прийнято, безпосередньо департаменту соціального захисту населення, оминуши всі інші погодження. Оскільки в складі цієї поважної комісії – керівники обласних і міських медичних закладів краю, вони ж – депутати облради, які по кожній заяві розбираються фахово, зі знанням справи та уболіваючи за здоров’я людей.

Прийняття цього рішення, як стверджують його розробники, також створить сприятливі умови у сфері суспільного життя.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах