19052
19:45 24.022020

Що робити, якщо ваше посвідчення водія чи свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу не відображається в застосунку «Дія»?

Економіка 7960

6 лютого українцям стали доступні електронні посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в мобільному застосунку «Дія».

Почали використовувати застосунок «Дія», проте зіткнулись з проблемою відображення актуальних особистих даних в електронному посвідченні водія чи свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, відсутністю фотографії чи документів? Онлайн-сервіс Міністерства внутрішніх справ “Електронний кабінет водія” запровадив послугу уточнення даних, що дозволяє провести верифікацію цих документів.

Проєкт реалізовує Головний сервісний центр МВС спільно з Міністерством цифрової трансформації та за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Тепер електронний кабінет водія надає громадянам можливість скористатися онлайн-послугами:

  • уточнення даних у реєстрі посвідчень водіїв;
  • уточнення даних у реєстрі свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу.

Сервіс дозволяє громадянам подати заяву про коригування неточностей у реєстрах МВС та оперативно доповнити наявну в них інформацію.

Отже, якщо у вас виникла проблема з е-правами чи е-свідоцтвом в застосунку «Дія», вам необхідно авторизуватися в електронному кабінеті водія та скористатися послугою уточнення даних.

Алгоритм дій:

  • перейти із застосунку «Дія» в електронний кабінет водія, авторизуватися;
  • заповнити всі поля необхідними даними (автоматично заповнюються наявні у базі дані, в які можна внести виправлення);
  • завантажити файл із зображенням обох сторін документу у форматі .jpg;
  • надіслати електронну заяву до сервісного центру МВС для обробки.

Працівники сервісних центрів МВС опрацьовують отримані електронні заяви та вносять зміни до Єдиного державного реєстру транспортних засобів МВС. У випадку виявлення додаткових неточностей або відсутності фотографії громадянина, його запросять особисто звернутися до будь-якого сервісного центру МВС.

Внесені до Єдиного державного реєстру транспортних засобів МВС дані автоматично оновляться та будуть відображені в електронному кабінеті водія та застосунку «Дія».

Запровадження такого сервісу дозволить підвищити якість даних у Єдиному державному реєстрі транспортних засобів МВС. У подальшому завдяки цьому більше громадян зможуть отримувати адміністративні послуги  онлайн, заощадити свої час і сили.

Зауважимо, що послугу верифікації даних також можна отримати особисто, звернувшись до зручного за розташуванням сервісного центру МВС. Їх контакти та повний перелік шукайте за посиланням.

Проєкт реалізовано у співпраці з Фондом Східна Європа

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах