18329
12:39 4.122019

Закарпатські податківці розповіли все про касові апарати

Економіка 4862

Такою була тема круглого столу, в якому взяли участь фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Захід, який могли відвідати всі охочі, проходив у приміщенні Центру підтримки підприємництва Департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації.

– Основні цілі нових законів про РРО – захист права споживачів та сумлінних представників бізнесу, а також виведення із тіні деяких секторів економіки, – зазначив на круглому столі Михайло Подгорнов, заступник начальника управління податкових перевірок, трансферного ціноутворення та міжнародного оподаткування – начальник відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями ГУ ДПС у Закарпатській області.

Податківець наголосив на кількох ключових новаціях законів «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг».

Зокрема, Михайло Подгорнов зазначив, що РРО не потрібно використовувати спрощенцям 1 групи (річний дохід до 300 тис. грн), а також фізичним особам, які продають на ринку власні вживані речі чи продукти власного підсобного господарства.

– Нове законодавство відкрило можливість використовувати замість традиційних спеціальні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій. Таку програму можна буде встановити, у тому числі і на смартфон. Держава, контролюючий орган, забезпечуватиме безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання, а також безкоштовно підтримуватиме роботу програми. Заплановано, що використовувати програмні РРО можна буде з 19 квітня 2020 року, – поінформував присутніх податківець та наголосив, що з жовтня 2020 року використання РРО стане обов’язковим (крім платників єдиного податку 1 групи) для фізичних осіб платників єдиного податку ризикових сфер діяльності – продавців ювелірних виробів, медпрепаратів і ліків, складних побутових приладів, автозапчастин, магазинів з продажу секонд-хенду. Також використовувати РРО мають ресторани, кафе, турагенції, готелі, інформує відділ комунікацій ГУ ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини