1830
17:47 18.082016

В Закарпатті 220 іноземців отримали податковий номер

Економіка 2187

Податковий номер необхідний громадянам інших країн для здійснення в Україні іноземних інвестицій, реєстрації нерезидента суб’єктом підприємницької діяльності чи працевлаштування, проведення операцій з рухомим чи нерухомим майном, оформлення спадщини або подарунків.

13934995_1766293900315428_1800145953483803084_n

Загалом, з початку 2016 року в Закарпатській області в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків зареєстровано 16 203 громадяни. Кількість змін реєстраційних даних, які надійшли до Державного реєстру протягом семи місяців 2016 року становить 28 992. Фізичні особи змінювали прізвища, місце проживання, паспорт тощо.

Варто зазначити, що органи ДФС ведуть облік фізичних осіб – платників податків як громадян України, так і громадян інших країн, за податковими номерами. Про зміни облікових даних фізичні особи повинні повідомляти органи ДФС протягом місяця з дня виникнення змін шляхом подання відповідної заяви.

Громадяни, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходів, місцезнаходження іншого об’єкта оподаткування, можуть звернутися за отриманням документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, до будь-якого територіального органу ДФС.

Відомості з Державного реєстру використовуються контролюючими органами виключно для здійснення контролю за дотриманням податкового законодавства України та є інформацією з обмеженим доступом, крім відомостей про взяття на облік фізичних осіб – підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Реєстр створений для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які зобов’язані сплачувати податки, збори у порядку та на умовах, що визначаються Податковим кодексом України та іншими нормативно-правовими актами України, , про це редакцію Новини Закарпаття – Карпатський Об’єктив інформує ДФС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах