18230
17:42 21.112019

На Закарпатті за землю до місцевих бюджетів сплачено понад 367,3 млн гривень

Економіка 3636

Упродовж десяти місяців 2019 року платники податків спрямували до місцевих бюджетів Закарпатської області 367 млн 316 тис. грн плати за землю. Приріст цього платежу до січня-жовтня минулого року збільшився на 140,2 млн гривень.

Більша частина плати цього платежу – внесок юридичних осіб, адже вони перерахували з початку року понад 313,6 млн грн плати за землю. Порівняно з минулорічними надходженнями, цьогоріч сплата зросла на 134,8 млн гривень.

У свою чергу фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши з початку року за землю більше 53,6 млн грн плати за землю. Порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст платежу склав понад 5,4 млн гривень.

Принагідно нагадуємо, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності, або права користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, інформує Відділ комунікацій ГУ ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах