18191
19:09 15.112019

Для забезпечення прозорості у сфері ремонту та будівництва автодоріг у Закарпатті – в ОДА підписано Меморандум

Економіка 3282

У п’ятницю, 15 листопада, в урочистій обстановці підписано Меморандум про взаєморозуміння між Ініціативою з прозорості інфраструктури та Закарпатською обласною державною адміністрацією.

Важливий для обох сторін документ підписали голова ОДА Ігор Бондаренко та виконавчий директор КоСТ Україна Святослав Абрамов. Закарпаття – одинадцята область, яка уклала такий документ.

Мова йде про ефективну взаємодію влади та громадськості, діяльності в інтересах держави, громади Закарпатської області, спільні дії, спрямовані на створення партнерських відносин між сторонами у сфері будівництва об’єктів дорожньої інфраструктури, підвищення організаційної та фінансової ефективності, поліпшення стандартів безпеки дорожнього руху та запровадження у роботі управління інфраструктури обласної державної адміністрації нового рівня прозорості та доступності інформації для зацікавлених сторін, запобігання корупційним діям і зловживанням, максимальної економії та забезпечення ефективного ведення господарської діяльності.

Сфера дії даного Меморандуму охоплює діяльність управління транспортно-комунікаційної інфраструктури Закарпатської ОДА у частині розкриття інформації за проектами будівництва та реконструкції, поточного та капітального ремонтів автомобільних доріг місцевого значення у Закарпатті.

У документі йдеться, що сторони сприяють розробці прогресивних програм, спрямованих на розвиток будівництва об’єктів дорожньої інфраструктури, забезпечення прозорості та відкритості інформації про таке будівництво.

Як зазначив очільник краю, відтепер сторони сприятимуть підвищенню ефективності інвестицій в дорожньо-будівельні проекти та підвищенню ефективності використання коштів, пов’язаних з такими об’єктами і результативності цих проектів, пов’язаних з розвитком інфраструктури.

За словами Святослава Абрамова,  ми дійшли згоди щодо висвітлення в межах роботи КоСТ Україна та публікації на порталі «Прозора інфраструктура» даних про проекти будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту, а також поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, замовником яких виступає облдержадміністрація.

– Своїми підписами ми закріпили свої наміри забезпечення прозорості, публічності та створення ефективної системи для управління будівництвом об’єктів інфраструктури в дорожньому секторі, – підкреслив Ігор Самійлович. – Завдяки підписанню цього Меморандуму, ми підсилимо нашу постійну співпрацю з громадськістю. Зокрема, у розрізі підвищення ефективного використання публічних коштів та зменшення ризиків неефективного управління під час будівництва та експлуатації.

Довідково: ОДА у березні 2019 року для забезпечення прозорості у сфері ремонту та будівництва автомобільних доріг у Закарпатській області та з метою запровадження міжнародних стандартів CoST IDS (Infrastructure Data Standard) для забезпечення підзвітності та відкритого доступу до інформації під час будівництва об’єктів інфраструктури за публічні кошти, передбачених Планом дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2018 – 2020 роках, Закарпатська ОДА вирішила приєднатися до роботи Ініціативи з прозорості Інфраструктури в Україні.

Прес-служба ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини