1817
13:58 17.082016

Міносвіти виділило майже 1,5 мільйонів на проекти молодих вчених УжНУ

Економіка 3418

1Під головуванням міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, за участю заступника міністра Максима Стріхи, 15 серпня 2016 року відбулося засідання Конкурсної комісії з відбору проектів молодих вчених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах та наукових установах, що належать до сфери управління МОН, подальше виконання яких розпочинається у серпні 2016 року і фінансуватиметься за рахунок коштів загального фонду державного бюджету (засідання транслювалося в режимі ОНЛАЙН на Освітньому порталі “Педагогічна преса”).

Участь у Конкурсі взяли 439 проектів із 114 вузів України, ДВНЗ “Ужгородський національний університет” представив для участі у Конкурсі 9 наукових проектів. Згідно результатів експертних комісій фінансуватимуться проекти високого та середнього рівнів із загальною кількістю балів 70 і вище. Таких проектів за результатами конкурсу – 79, серед яких 2 проекти ДВНЗ “УжНУ”. Для фінансування проектів молодих учених державою виділено 12 млн. грн, повідомляють у прес-службі УжНУ.

Заступник міністра освіти і науки Стріха М.В. відмітив актуальність проектів нашого вузу, зокрема:

“Пошук «Індексу ризику» прогресії атеросклерозу та можливого розвитку тромбемболізму у осіб різних вікових категорій” керівник Болдіжар Патріція Олександрівна та колектив авторів: Русин Василь Васильович, Кополовець Іван Іванович, Лангазо Олександра Валеріївна, Машура Валерій Володимирович, Пекарь Михайло Іванович, Кочмарь Олександр Михайлович.

– “Юридичні механізми забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб в контексті захисту національної безпеки та євроінтеграції України” керівник Рогач Олександр Янович та колектив авторів: Менджул Марія Василівна, Білаш Олександр Володимирович, Ступник Ярослав Валерійович, Сюсько Микола Миколайович, Полюжин Іван Михайлович, Паніна Юлія Сергіївна.

Колектив університету щиро вітає молодих учених з високими здобутками та перемогою у конкурсі! Бажаємо подальших успіхів та нових досягнень у науковій діяльності!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах