17687
14:11 19.092019

В Мукачеві збільшать фінансування медичної програми

Економіка 2976

В Мукачеві на лікування хворих з нирковою недостатністю з місцевого бюджету виділятимуть 850 тисяч гривень.

Наразі, на обліку у закладах охорони здоров’я міста Мукачева перебуває 21 пацієнт з хронічною нирковою недостатністю. Це люди, які потребують постійного проведення гемодіалізу по кілька разів на тиждень, забезпечення ліками та необхідними медичними препаратами – тобто дороговартісне лікування яке за власний рахунок забезпечити не в змозі. Надавати всю медичну допомогу таким хворим мала б держава, але грошей які виділяються з державного та обласного бюджетів катастрофічно не вистачає.

Мукачівська міська рада щороку виділяла 700 тисяч гривень з місцевого бюджету для забезпечення пацієнтів гемодіалізом та лікуванням, і зараз цю суму планують збільшити ще на 150 тисяч. За словами керівника відділу охорони здоров’я Любов Мандзич, – через зменшення обсягу фінансування з обласного та державного бюджетів, вже на наступному засіданні сесії Мукачівської міської ради розглянуть питання щодо збільшення фінансування цільової програми з місцевого бюджету від 700 до 850 тисяч гривень. Це дозволить у повному обсязі забезпечити усіх пацієнтів необхідною допомогою. Нирки – це “мовчазна епідемія”. Вони не болять, а повільно відмовляють, і – раптово для самої людини – перестають працювати.

Щороку в Україні з’являється 4 тисячі пацієнтів із крайнім – п’ятим – ступенем хронічної ниркової недостатності й нажаль щороку кількість тих хто стає заручником смертельної хвороби невпинно зростає!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах