1768
12:55 15.082016

Мін'юст повертає паперове свідоцтво про право власності на нерухомість

Економіка 2377

119235Міністерство юстиції України заявило, що українці знову зможуть отримати свідоцтво про право власності на нерухомість на паперових бланках.

У 2016 році в Україні був змінений алгоритм реєстрації права власності на нерухоме майно. Однак, після введення реєстрації майнових прав на нерухомість виключно в електронній формі неодноразово виникало питання, наскільки надійно захищені від неправомірних змін дані в електронному реестрі. Хоча Міністерство юстиції України стверджувало, що зламати електронний реєстр нерухомості неможливо, але через велику кількість заяв про шахрайство з нерухомістю через відкритий доступ до електронного реєстру Міністерство юстиції врешті вирішило повернути українцям можливість отримання свідоцтва про право власності на нерухомість на паперовому бланку.

«У добровільному порядку власник нерухомого майна зможе звернутися до державного реєстратора і отримати на паперовому бланку свідоцтво про право власності. В реєстрі паралельно буде зроблено позначку і внесено номер свідоцтва. Наступна реєстраційна дія без подання цього свідоцтва буде неможливою,» – заявив нещодавно заступник Міністра юстиції Павло Мороз.

Одночасно Мін’юст заявив про впровадження нового сервісу смс-інформування власників нерухомості та бізнесу щодо будь-яких реєстраційних дій з їхнім майном.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах