17637
13:33 16.092019

В управлінні освіти Виноградівської РДА вияслено порушень і недоліків на суму понад 900 тис грн

Економіка 2393

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області провели державний фінансовий аудит виконання бюджетних програм та ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності в Управлінні освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА за період з 01.01.2017 по 31.03.2019, та виявили низку недоліків та проблемних питань.

Під час аудиту виявлено низку проблемних питань у використанні бюджетних коштів і майна, в організації внутрішнього контролю за використанням бюджетних коштів, які призвели до зайвих й неефективних витрат загалом на суму понад 900 тис. грн.

При незабезпеченості розвитку матеріально-технічної бази та дітей/учнів повноцінним і раціональним харчуванням комунальних закладів, Управлінням освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА, на утримання трьох приватних закладів освіти району використано коштів районного бюджету обсягом 604,98 тис. грн.

Прийняття неефективних управлінських рішень Управлінням освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА призвело до непродуктивних витрат фінансових ресурсів на оплату юридичних послуг, оплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки виконання рішень суду про поновлення на роботі загалом на суму 225,35 тис. грн.

Брак належного контролю в Управлінні освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА за фактичним станом виконання робіт з капітального будівництва та ремонту об’єктів закладів освіти призвів до завищення вартості виконаних робіт на суму 71,34 тис. грн й відповідно до зайвого використання бюджетних коштів при виконанні бюджетних програм.

Під час державного фінансового аудиту проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності в Управлінні освіти за період з 01.01.2017 по 31.03.2019 та встановлено фінансових порушень на суму 153,0 тис. грн.

Складено 49 протоколів про адміністративне правопорушення та притягнуто до відповідальності винних осіб за порушення законодавства з фінансових питань.

З метою поліпшення ефективності використання бюджетних коштів аудитори надали керівництву Управління освіти Виноградівського району обґрунтовані пропозиції та вимогу про усунення виявлених порушень.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
Всі новини