17481
09:05 18.082019

Громади Закарпаття мають найближчим часом отримати більше 21 млн. субвенції на соціально-економічний розвиток

Економіка 2750

На засіданні уряду 14 серпня Прем’єр-Міністр В.Гройсман доручив Міністерству фінансів спрямувати громадам у серпні-вересні кошти субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій, розподілені місцевим бюджетам відповідно до затвердженого розпорядження КМУ від 10.07.2019 року №500-р. “Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій”.

Згідно цього доручення місцеві громади Закарпаття отримають 21 705 431 грн. Найбільшу субвенцію отримає Рахівський район – 4 825 431 грн, які мають бути використані на капітальні ремонти будівель Костилівського ДНЗ, Добриківської ЗОШ, будівлі Середньоводяненської ЗОШ I—III, капремонт вуличного освітлення у Лугах, Ясінях, Квасах та низки інших об’єктів. Мукачівський район отримає 4 млн. грн, більшість з яких буде використана на капітальний ремонт доріг, зокрема Чинадійово -Кучава з під’їздом до с.Бабичі – (1.500 тис.грн). З повним переліком призначення субвенцій можна ознайомитися тут: Розподіли та зміни, що додаються:

Перед засіданням уряду Асоціація міст України звернулася до Прем’єр-Міністра України з проханням доручити Мініфіну прискорити процес спрямування до бюджетів відповідних територіальних громад коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку громадам, адже зволікання із спрямуванням 2,5 млрд грн субвенції (в тому числі 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ) негативно позначається на реалізації заходів соціально-економічного розвитку на місцях і суттєво підвищує ризик неосвоєння коштів субвенції територіальними громадами до кінця поточного бюджетного року.

Закарпатське РВ АМУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах