17197
21:00 18.072019

Дві закарпатські громади отримали понад 29 млн грн на розвиток інфраструктури

Економіка 3385
Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. 
Позицію Асоціації міст України під час засідання Кабінету Міністрів України представляв виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слободан, оскільки підтримка малих міст та селищ належить до пріоритетів діяльності Асоціації міст України. Готуючись до XV Українського муніципального форуму, АМУ провела опитування громад-членів і спрямувала уряду пропозиціївирішення проблем місцевого самоврядування, зокрема, і малих міст та селищ.
АМУ зверталася до уряду з проханням терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ.
Закарпатські громади м. Виноградів  та сел. Міжгір’я отримають відповідно 20.3 та 8.8 млн грн на соціально-економічний розвиток своїх територій.
Виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Іван Ревтій наголосив: “Відповідно до цього рішення 2 громади Закарпаття  отримають понад 29 млн грн. на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку.  Ці кошти будуть використані на вирішення найголовніших проблем – це інфраструктура, освіта, медицина, школи, садочки, культура, спорт.
Важливо, що уряд, виділяючи кошти містам районного значення, розуміє потреби на місцях, де сьогодні важлива кожна гривня в бюджеті. Проблеми, з якими стикаються громади, є  типовими для всієї області, зокрема це дороги, оновлення мережі водопостачання та водовідведення, відновлення інфраструктури.
Щоб створити ці умови, потрібно мати ресурси для їх забезпечення. Тому важливо, щоб кошти, які попадають в бюджет, системно кращого планування розвитку територій”.
Закарпатське РВ АМУ
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини