17131
18:36 13.072019

Закарпатські підприємці отримають нові гранти для розвитку власного бізнесу

Економіка 5962

Мова йде про запуск чергового етапу фінансування благодійним фондом «Центр економічного розвитку імені Егана Еде» підприємців краю, що займаються сільським господарством. Нагадаємо, що організація була створена у 2016 році урядом Угорщини, а її мета – підтримка підприємництва на Закарпатті, забезпечення добробуту родин та можливості залишатися на рідній землі.

У четвер, 11 липня, в атріумі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ провели інформаційний форум, на який зібралося чимало зацікавлених. Тож офіційно оголосити про початок нового гранту до Закарпаття прибув Левенте Мадяр, заступник Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини.

– Основна ціль проекту забезпечити закарпатцям гідний рівень життя, допомогти молоді реалізувати себе, при цьому не виїжджаючи за кордон. Наразі ми можемо похвалитися значними цифрами. Так, завдяки благодійному фонду, вдалося успішно реалізувати 24 тисячі заявок. Але це все не тільки наша заслуга, а в першу чергу ваша, підприємці, адже саме ви твердо вирішили розвивати свою справу та звернулися до нас за допомогою.

Високопосадовець закликав підприємців активно подавати заявки, адже всі мають рівні шанси отримати фінансування. Виходячи з досвіду минулих років, кошти не отримали лише ті підприємства, що дійсно не відповідали поставленим критеріям.

Левенте Мадяр також подякував за всебічну підтримку в реалізації програми Василю Брензовичу, голові ГО «ТУКЗ – КМКС» та народному депутату України. Останній, у свою чергу, наголосив, що радий бачити успіх програми, яка запустили порівняно недавно.

Василь Брензович розповів, що започаткували програму в той час, коли ситуація в Україні була вкрай нестабільною. Попри це, уряд Угорщини, вирішив надати таку допомогу. Він зізнався, що побудувати систему було важко, адже ніхто з таким ще не працював і не знав чи закарпатські підприємці зацікавляться грантами, чи будуть вони ефективними.

«Життя дало відповіді на всі мої питання та переживання. За короткий період нам вдалося створити професійну команду, за що щиро дякую всім співробітникам та директору центру Маріанні Беркі. Завдяки злагодженій роботі понад 5400 підприємств отримали необхідне фінансування, три тисячі з яких – новоутворені. Зараз, я майже щодня їжджу по нашому краю і можу на власні очі побачити, що саме вдалося зробити нашим підприємцям, на скільки з розумом вони підійшли до наданої можливості. Найголовніше тут те, що всі вони можуть працювати на рідній землі, поряд з власними родинами та розвивати економічний потерціал Закарпаття», – зауважив Василь Брензович.

Відтак, подавати заявки можна вже з початку наступного тижня. Керівництво фонду закликає підприємців добре обдумати яким чином вони могли б розвивати свій бізнес та формувати грантові заявки відповідно до вимог.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини