16213
19:15 23.042019

В Ужгороді пройшов «Ярмарок кар’єри». Фото

Економіка 7237

23 квітня в Ужгороді пройшов традиційний «Ярмарок кар’єри» під загальною назвою «Нові можливості для змін! Простір для вибору майбутнього фаху!».

Ініціатором проведення ярмарки знову став Ужгородський міський центр зайнятості (далі УМЦЗ) за сприяння Закарпатського обласного центру зайнятості. Як зазначила Вікторія Іванівна Бовга – провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями УМЦЗ «метою проведення «Ярмарку кар’єри» є надання інформації незайнятим громадянам, які шукають роботу про стан ринку праці, можливості працевлаштування або професійного навчання, підготовки та перепідготовки чи підвищення кваліфікації. Програмою проведення ярмарку передбачено також надання можливості роботодавцям презентувати своє підприємство, надати шукачам роботи розширену інформацію про вакансії».

До участі в заході було запрошено провідних роботодавців обласного центру, представників громадських організацій, навчальних закладів та соціальних партнерів. Серед них ПрАТ «Ужгородська швейна фабрика», ТОВ «АВЕ Ужгород», ТОВ «Турбогаз Ужгород», ТОВ «Завод «Конвектор», Тов «Гроклін – Карпати», ТОВ «Джейбіл сьоркіт юкрейн лімітед», ПАТ Ужгородський завод «Електродвигун», підприємства Львівської залізниці, що знаходяться у Закарпатській області, ПРАТ «Нова лінія», ТОВ «Епіцентр К» Гіпермаркет «Епіцентр К» м. Ужгород, Головне управління національної поліції в Закарпатській області та його кінологічний центр, Закарпатський обласний військовий комісаріат, Ужгородський міський військовий комісаріат, Головне управління управління юстиції у Закарпатській області, Департамент праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради, Обласне управління організацій роботодавців Закарпаття, Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Ужгородський торговельно-економічний інститут КНТЕУ, Ужгородський торговельно-економічний коледж, Ужгородське вище професійне училище торгівлі та технології харчування, Ужгородське вище комерційне училище КНТЕУ, Ужгородський музичний коледж ім. Д.Задора, Закарпатська Академія мистецтв, Національна академія Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького, ДНЗ Ужгородський центр професійно-технічної освіти, банківські установи обласного центру, ЗМІ тощо.

В рамках роботи ярмарку можна ознайомитися з вакансіями, які пропонують присутні тут роботодавці, також можна взяти у багатьох майстер-класах, презентаціях та демонстраціях. До прикладу, у майстер-класі по виготовленню пасхальної писанки під керівництвом фахівців із Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, майстер-класі по виготовленню декору для кондитерських виробів від представників Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, демонстрації надання першої медичної допомого від Закарпатської обласної організації товариства Червоного Хреста України, медичного коледжу «Монада» та медичного училища «Медик».

Окремим блоком були  представлені стенди навчальних закладів як нашого краю, так і сусідніх областей.

На ярмарку також працював мобільний профорієнтаційний центр, де всі бажаючі могли пройти профдіагностичне тестування з метою визначення вибору професії, а також проглянути відеоролики про актуальні професії на ринку праці.

Юрій КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини