15540
21:53 24.022019

З робітниками будівельної фірми у Хусті провели профілактично-роз’яснювальну роботу

Економіка 3260

За кількістю нещасних випадків, які сталися останнім часом в Україні, будівельна галузь належить до числа травмонебезпечних. На Закарпатті цьогоріч вдалося виправити ситуацію: якщо у попередні роки на будівельних майданчиках були зафіксовані нещасні випадки, пов’язані з виробництвом (по два  у 2016 і 2017-му, в тому числі один стався зі смертельним наслідком), то у минулому 2018 році таких випадків не було.

З метою запобігання їх виникненню посадовці Управління Держпраці проводять низку інформаційно-роз’яснювальних заходів з працівниками компаній, які здійснюють будівельну діяльність на території краю.

Так, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді, на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Юрій Попович зустрівся нещодавно з колективом ТОВ «Київтрансбуд». Це підприємство зводить на території замовника у Хусті торговельний центр «Епіцентр».

У ході розмови  посадовець нагадав працівниками цієї будівельної фірми вимоги основних законодавчо-нормативних документів з ОП. Наголосив на неприпустимості допуску до виконання певного виду робіт осіб без відповідного кваліфікаційного рівня і які не пройшли спеціального навчання. Водночас звернув увагу на необхідність застосування у роботі засобів індивідуального захисту, використання тільки  сертифікованого обладнання, ведення кранівникам вахтових журналів.

Оскільки в процесі експлуатації кисневих балонів працівники фірми допустили деякі порушення, Юрій Попович принагідно нагадав правила їх зберігання та використання під час виконання зварювальних робіт. Резюмуючи сказане, головний держінспектор акцентував, що кожен суб’єкт господарювання, незалежно від того,  чи то замовник, чи підрядник, повинен мати усі дозвільні документи.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини