15127
10:07 22.012019

Закарпатські школи та лікарні у містах обласного значення залишаться без дотацій

Економіка 2034

З подачі ОДА у Закарпатській області додаткову дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я не отримають міста Ужгород, Мукачево, Хуст, Берегово та Чоп.

На засіданні Кабінету міністрів України 16 січня 2019 року прийнято розпорядження, яким погоджено розподіли дотації на здійснення переданих з Державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я у всіх областях. Оскільки проект рішення підготовлено за даними обласних державних адміністрацій, які розподілили кошти не об’єктивно та непропорційно, Асоціація міст України заявляє про несправедливий та недемократичний розподіл Кабінетом міністрів додаткової дотації.

Даним рішенням уряду 45% дотації перерозподілено на обласні бюджети, хоча питома вага видатків на освіту і охорону здоров’я загального фонду обласних бюджетів в структурі загального обсягу асигнувань всіх місцевих бюджетів за відповідними галузями складає лише 11%. А для міст обласного значення, які утримують майже 70 % всієї інфраструктури освіти і охорони здоров’я, передбачено лише 5% загального обсягу дотації, для об’єднаних територіальних громад, у яких проживає чверть населення нашої держави – лише 13,5 %.

Асоціація міст України, як захисник та представник інтересів громад, звернулася до Прем’єр-міністра України з проханням відмінити вищезазначене рішення уряду та повернути його на доопрацювання для забезпечення об’єктивного і демократичного розподілу коштів між місцевими бюджетами на здійснення переданих з державного бюджету видатків. (лінк на сайт АМУ – http://www.auc.org.ua/novyna/amu-vymagaye-obyektyvnogo-rozpodilu-koshtiv-dodatkovoyi-dotaciyi-vklychko-zvernuvsya-do-glavy)

Закарпатське РВ АМУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах