15094
18:45 18.012019

Що таке Фандрейзинг обговорювали у Закарпатському обласному центрі зайнятості

Економіка 3369

У рамках проекту «Стежка до працевлаштування», сьогодні у приміщенні Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся тренінг на тему: «Фандрейзинг як мистецтво, спосіб, процес, комплексна система залучення ресурсів для утримання та розвитку неприбуткового сектору, від теорії до практики». Захід організований Закарпатським регіональним центром соціально-трудової реабілітації і професійної орієнтації «Вибір» за підтримки обласного центру зайнятості, участі представників Закарпатського обласного товариства інвалідів, Корпусу Миру США, ТОВ «Оптиміст», громадських організацій, волонтерів, фізичних осіб – підприємців.

Відкриваючи тренінг заступник директора Закарпатського обласного центру зайнятості Ольга Сівач зазначила: «Одна з головних функцій служби зайнятості є надання соціальних послуг громадянам, допомога у працевлаштуванні. За минулий рік за сприяння обласної служби зайнятості знайшли роботу 167 осіб з інвалідністю. У своїй роботі нашими фахівцями активно використовуються інноваційні методи пошуку роботи, які прискорюють процес працевлаштування. серед них: електронна черга реєстрації безробітних, відео резюме та відео вакансії, скайп-співбесіди з роботодавцями. Розроблено та впроваджено в дію онлайн Платформу з профорієнтації «Моя професія. Консультаційна мережа», за допомогою якої дистанційно можна пройти психодіагностичне тестування на виявлення приналежності до тих чи інших професій. Ці новації є дуже зручними для клієнтів служби зайнятості, особливо для людей з обмеженими фізичними можливостями», – зазначила заступник директора Закарпатського обласного центру зайнятості Ольга Сівач.

Останнім часом все більше організацій і приватних осіб в нашій країні стикаються з необхідністю писати заявки на гранти. Реалізація нових ідей потребує коштів. Що ж необхідно для того, щоб стати одним з грантоотримувачів? Одна з умов — це правильна стратегія Фандрейзингу, яка включає в себе різні підходи й джерела. Разом з тренером Олесею Носенко учасники заходу обговорили питання: кого можна розглядати у якості фандрейзера; де і які види ресурсів шукати за допомогою фандрейзингу; наскільки реально користуватись даним механізмом в сучасних умовах. Після роз’яснення понять та термінів, увагу учасників зосередили на практичних аспектах фандрейзингу.

Фандрейзинг — це пошук ресурсів (людей, устаткування, інформації, часу, грошей та ін) для реалізації проектів та / або підтримання існування організації. Як термін, ще не є широко поширеним в України, у більшості випадків це поняття асоціюється з соціальними проектами.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Закарпатського ОЦЗ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини