15048
08:38 17.012019

Строки оскарження акту перевірки ДФС збільшено

Економіка 2636

З 1 січня 2019 року набрали чинності зміни, внесені Законом України від 23.11.2018-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», зокрема, щодо строків оскарження акту перевірки ДФС, повідомила “Карпатському об’єктиву” ДФС у Закарпатській області.

Ці зміни внесли корективи у строки подання податкових документів, заперечень, скарг, прийняття податковими органами рішень за результатами перевірок, а саме:

– з 5 до 10 робочих днів – для подання заперечень та додаткових документів, які підтверджують показники податкової звітності, або спростовують висновки перевірки, факти та дані, зазначені податковими органами в акті (п. 44.7 Податкового кодексу).

– з 10 календарних днів до 10 робочих днів – для подання платником податків скарги до податкового органу вищого рівня. У разі коли платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов’язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених Податковим кодексом або іншими законами України, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд цього рішення. Скарга подається до контролюючого органу вищого рівня у письмовій формі (за потреби – з належним чином засвідченими копіями документів, розрахунками та доказами, які платник податків вважає за потрібне надати з урахуванням вимог п. 44.6 Податкового кодексу).

– з 10 робочих днів до 15 робочих днів – для прийняття керівником податкового органу податкового повідомлення-рішення за результатами (актом) перевірки платника.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах