14817
12:04 19.122018

У Воловецькій райлікарні виявили неефективне використання бюджетних коштів

Економіка 3087

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області провели державний фінансовий аудит виконання бюджетних програм комунального закладу «Воловецька ЦРЛ» Воловецької районної ради за період з 01.01.2018 по 30.09.2018 та виявили низку чинників, через які виникло неефективне використання бюджетних коштів на загальну суму 6 млн. грн.

Зокрема, проведеним аналізом використання коштів на оплату праці встановлено, що об’єктом аудиту не дотримано норми чинного законодавства в частині приведення структури штатної чисельності працівників у відповідність до затвердженого фонду оплати праці. Як наслідок, закладом взято бюджетні зобов’язання на оплату праці понад кошторисні призначення, що, своєю чергою призвело до збільшення суми заборгованості з заробітної плати на 4,4 млн грн. Поряд з цим при наявності кредиторської заборгованості з оплати праці керівництвом закладу видавались накази про надання окремим працівникам установи не обов’язкових виплат (надання надбавки за складність та напруженість у розмірі до 50% посадового окладу), чим здійснено додаткове навантаження на загальний фонд установи та збільшено заборгованість із заробітної плати нараховано та виплачено таких надбавок на загальну суму 403,7 тис. грн.Під час проведення аудиту було встановлено низку недоліків, які негативно вплинули на надання установою медичних послуг у процесі оздоровлення населення району. Недотримання вимог Бюджетного кодексу України органами місцевого самоврядування в частині укладання договорів про передачу коштів між місцевими бюджетами призвело до незабезпечення відшкодування здійснених установою витрат на лікування населення інших районів області на суму 1,5 млн грн. Незабезпечення належного контролю з надання платних послуг населенню призвело до недоотримання установою 19,51 тис. грн.

Крім того, під час проведення аудиторського дослідження наявні факти понаднормового списання продуктів харчування на загальну суму 9,59 тис.грн, покриття за рахунок коштів загально фонду видатків, які мали здійснюватися за рахунок коштів спеціального фонду на загальну суму 71,82 тис. грн.

Задля реалізації матеріалів аудиторського дослідження надіслано інформацію про результати проведеного аудиту головному розпоряднику бюджетних коштів ВОЗ Воловецької РДА та відповідальному виконавцю бюджетної програми КЗ «Воловецька ЦРЛ», надано низку пропозицій для їх усунення.

В Управлінні Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області діє телефон довіри. Зі скаргами, запитаннями та пропозиціями можна звертатися за номером (0312) 61-76-90 протягом робочого дня. (крім вихідних та святкових днів) з 09 год до 17 год (у п’ятницю з 09 год до 15 год 45 хв).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини