14465
20:49 22.112018

Як освоюються кошти державної підтримки на розвиток громад та розбудову інфраструктури в Закарпатській області?

Економіка 2157

На середину листопада в Закарпатській області освоєно 45% коштів, виділених з Державного фонду регіонального розвитку. Про це повідомляє консультант з бюджетних питань Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Юлія Траньович. Одними з причин такого низького показника є великі терміни погодження поданих проектів центральними органами влади, а також затримка фінансуванняз держбюджету, зокрема з спецфонду отримано тільки 3 млн грн, і це на погашення боргів за виконані роботи у минулому році.

Загалом для області в 2018 році з ДФРР передбачено фінансування 60 проектів на суму 231,1 млн грн, з яких 155,0 млн грн за рахунок загального фонду держбюджету і 76,1 млн грн – спеціального фонду. Це майже на 70% більше, ніж у минулому році. Основна частина проектів (24 об’єкти) – у сфері дорожнього господарства. З місцевих бюджетів на співфінансування визначених проектів регіонального розвитку заплановано 30,1 млн грн.

Станом на 16.11.2018 повністю профінансовано та освоєно кошти, виділені з ДФРР, по 8 проектах, і ще по 11 проектах освоєння складає понад 90%.

Найбільше коштів передбачено на реконструкцію районного будинку культури в м. Хуст (23,5 млн грн), реконструкцію легкоатлетичного ядра на стадіоні «Авангард» в м. Ужгород (14,5 млн грн), будівництво водозабору на підземних свердловинах по вул. Миру в м. Чоп (10,0 млн грн), поточний ремонт автомобільної дороги Синевир – Колочава – Буштино (8,4 млн грн), поточний ремонт автомобільної дороги місцевого значення Рахів – Косівська Поляна – Кобилецька Поляна (7,2 млн грн), реконструкцію під НВК Кірешської ЗОШ (7,2 млн грн).

Також вагомими джерелами залучення коштів з держбюджету на місцевий розвиток є субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та субвенція на формування інфраструктури ОТГ. Народними депутатами від Закарпатської області вдалося залучити 118 млн грн соціально-економічної субвенції, з яких 100,1 млн грн вже перераховано до місцевих бюджетів, проте освоєння складає тільки 23%.

Щодо субвенції на формування інфраструктури ОТГ, то на 6 ОТГ області виділено майже 16 млн грн інфраструктурної субвенції,з яких видатки здійснено на 65%.Більшість коштів інфраструктурної субвенції виділено на проекти по капітальному ремонту вулиць та доріг.

Отже, місцевим органам влади необхідно активізувати роботу по освоєнню коштів державних капітальних вкладень, інакше по завершенню року вони будуть повернені до держбюджету.

 

Закарпатське РВ АМУ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини