14300
17:09 14.112018

Мукачево виділило майже 1,5 млн. гривень на ліки для діабетиків

Економіка 1999

В Мукачеві на диспансерному обліку знаходиться 5608 хворих (доросле населення) та 43 дітей на цукровий діабет, з них 447 хворих отримують інсулін, а 3223 -лікуються цукрознижуючими таблетованими препаратами.

Інсуліном та таблетками хворі забезпечують безкоштовно за кошти державного та міського бюджету, як по державній програмі «Доступні ліки» та і по міській Програмі безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань та при наданні спеціалізованої та високоспеціалізованої стаціонарної медичної допомоги мешканцям м. Мукачева на 2018-2020 роки.

Хворі мають можливість лікуватись високоякісними, сучасними цукрознижуючими препаратами, які отримують по рецептах сімейних лікарів безкоштовно, та мають можливість безкоштовно пролікуватись в стаціонарі, пройти повне лабораторне обстеження, отримати консультації суміжних спеціалістів. Для забезпечення хворих на цукровий діабет безкоштовним лікуванням, як для дорослих так і дітей, міською радою виділено 1 млн. 415 тис. гр.

Це для придбання інсуліну, таблетованих препаратів, витратних матеріалів до інсулінових помп та тест смужок для дітей, інформує Мукачівська міськрада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах