14297
13:42 14.112018

Про стягнення аліментів та заборгованості по заробітній платі говорили в Ужгороді

Економіка 4004

Сьогодні, 14 листопада, відбулася прес-конференція керівництва Управління ДВС Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області. Темою обговорення стали питання стягнення аліментів, заборгованості по заробітній платі та звіт державних виконавців про результати роботи служби за 10 місяців.

«Протягом останніх місяців робота органів ДВС покращилася й через співпрацю з іншими органами. Так, нещодавно запрацював автоматизований обмін даними з прикордонною службою щодо обмеження права виїзду за кордон боржників, які ухиляються від сплати аліментів. Разом з Національною поліцією в Закарпатській області було проведено роботу щодо накопичення та наповнення бази тих боржників, які обмежені в праві керувати транспортними засобами», – розповів Євген Когутич, начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.

Сергій Губченко, начальник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області зазначив, що протягом 10-ти місяців поточного року державні виконавці займалися обробкою понад 78 тисяч документів на загальну суму 3 млрд грн. Додамо, що у Закарпатті працює 107 державних виконавців, отже навантаження на них досить значне.

Наразі з боржників стягнено понад 159 млн грн, з них до державного бюджету надійшло близько 8 млн грн виконавчого збору. Протягом 10 місяців 2018 року на реалізацію до Системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) передано арештованого майна на суму 117 млн грн.

Порівнюючи показники роботи органів державної виконавчої служби Закарпатської області з іншими регіонами України варто зауважити, що наша область посідає 17-те місце по фактичній кількості виконавчих документів, а по стягненим сумам 11-те.

Віктор Овчинніков, заступник начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області зауважив, що одним з пріоритетних напрямків роботи органів ДВС є стягнення заборгованості з виплати заробітної плати і виконання рішення судів про стягнення аліментів.

Так, на виконанні в органах ДВС перебуває понад 12 тисяч документів щодо стягнення аліментів для майже 14 тисяч дітей. Із зазначеної кількості, у п’яти тисячах справ, сума заборгованості перевищує суму відповідних платежів за 3 місяці. Відмітимо, що після стягнення штрафних санкцій кошти в повному обсязі перераховуються на утримання дітей.

Протягом звітного періоду з недобросовісних платників аліментів було стягнено 68 млн грн, значна частина цієї суми була сплачена якраз завдяки встановленню обмежень на законодавчому рівні. Серед них: обмеження виїзду боржників за межі України, тимчасові обмеження у праві керувати транспортними засобами, користування зброєю та полювання. Крім того, складено 817 протоколів про застосування щодо боржників адміністративної відповідальності у вигляді суспільно-корисних робіт. 129 боржників оголошено у розшук.

Щодо стягнення заборгованості по заробітній платі з недобросовісних роботодавців, то ними сплачено понад 1,5 млн грн на користь працівників. Найбільші суми стягнуто з АПТП «Бобовище» – 450 тис грн, ДП Міністерство оборони України «Мукачівська госпрозрахункова дільниця» – 336 тис грн, ДП «Закарпатський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» – 138 тис грн, Радгосп завод Мукачівський – 109 тис грн.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини