14285
21:58 13.112018

На Закарпатті збільшується кількість сумлінних роботодавців, які дотримуються трудового законодавства

Економіка 2451

Головним та підвідомчими управліннями Пенсійного фонду України Закарпатської області постійно здійснюється моніторинг та аналіз відомостей з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, завдяки чому виявляються, зокрема, підприємства, де виплачують працівникам заробітну плату нижче мінімального розміру. Відтак спільно з управлінням Держпраці пенсійними проводять відповідна робота, що в кінцевому підсумку дає позитивний результат. Так, за 9 місяців цього року в області на 28,5 відсотка зменшилась кількість найманих працівників, які отримують заробітну плату нижче мінімального розміру: якщо у січні цього року мінімальну зарплату отримували 13,7 тисячі осіб за умови повного відпрацьованого місяця, то у вересні цього року – вже 9,8 тисячі. І ці позитивні тенденції зберігаються.

Протягом 10 місяців 65 суб’єктів господарювання області збільшили заробітну плату 576 найманим працівникам, які раніше отримували заробітну плату менше мінімальної, 59 суб’єктів збільшили фонд оплати праці по підприємствах на 3,8 млн. грн., що дало можливість додатково залучити майже 800 тисяч гривень єдиного соціального внеску, 33 керівників, які нараховували собі заробітну плату менше мінімальної, збільшили її нарахування в середньому на 2,6 тисячі гривень, 34 суб’єкти збільшили чисельність найманих працівників на 283 особи, 26 суб’єктів зменшили кількість найманих працівників, що працювали неповний робочий час, на 222 особи.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» у вересні цього року в області було створено рейдові робочі групи із представників головного управління Пенсійного фонду України, Державної фіскальної служби, управління Держпраці, Нацполіції в Закарпатській області, Державного архітектурно-будівельного контролю та органів місцевого самоврядування. Рейдовою робочою групою у всіх містах області проведено 57 спільних заходів серед роботодавців і найманих працівників, які здійснюють діяльність у галузі будівництва, торгівлі, громадського харчування, транспорту, охоронної діяльності та сільського господарства, щодо переваг офіційного працевлаштування та негативних наслідків для працівників і суб’єктів господарювання у разі використання праці без оформлення. Як результат, тільки у жовтні роботодавці офіційно оформили трудові відносини більш як зі 100 працівниками.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини