14270
08:31 14.112018

Порядок складання та подання запитів на отримання публічної інформації

Економіка 2308

Публічною інформацією відповідно до Закону є відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених Законом. Публічна інформація є відкритою, крім випадків, встановлених Законом.

Доступ до публічної інформації забезпечується шляхом:

1) систематичного та оперативного оприлюднення інформації:

– в офіційних друкованих виданнях;

– на офіційному веб-порталі ДФС, субсайтах територіальних органів ДФС офіційного веб-порталу ДФС;

– на єдиному державному веб-порталі відкритих даних;

– на інформаційних стендах у приміщеннях органів ДФС;

– будь-яким іншим способом;

2) надання інформації за запитами на інформацію.

Запит на інформацію подається фізичною або юридичною особою, об’єднанням громадян без статусу юридичної особи в усній чи письмовій формі, особисто від запитувача або шляхом надсилання поштою, електронною поштою, факсом або по телефону.

Оформляється запит в довільній формі та повинен містити:

– прізвище, ім’я, по батькові (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку (якщо такий є) ;

– загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит на інформацію, якщо запитувачу це відомо;

– підпис і дату за умови подання письмового запиту на інформацію.

У разі якщо з поважних причин (особа з інвалідністю, особа з інвалідністю внаслідок війни) особа не може подати письмовий запит на інформацію, його оформлює суб’єкт реєстрації та координації із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактного телефону в запиті на інформацію та надає копію цього запиту особі, яка його подала.

На вимогу запитувача на першому аркуші копії запиту проставляється відмітка про отримання цього запиту і ця ж копія повертається запитувачу.

Структурні підрозділи, які володіють запитуваною інформацією, надають у визначені Законом строки достовірну, точну та повну інформацію за запитами на інформацію.

Звертаємо увагу, що для спрощення процедури оформлення письмового запиту на інформацію запитувач може використати відповідну форму для подання запиту на отримання публічної інформації, якою володіють органи ДФС (далі – Форма запиту).

Довідково: зазначену Форму запиту можна отримати в приміщенні Головного управління ДФС у Закарпатській області або на офіційному субсайті у розділі “Публічна інформація” (http://sfs.gov.ua/priymalnya-gromadyan/dostup-do-publichnoi-inform/) або ж заповнити Форму запит в електронному вигляді.

ДФС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах