13422
16:10 26.092018

На Закарпатті нагородили кращих працівників туристичної галузі

Економіка 6246

До Міжнародного дня туризму, який щорічно відзначається 27 вересня, в атріумі Закарпатської ОДА відбулися урочистості. Керівництво області відзначило кращих фахівців туристичної сфери – туроператорів, керівників закладів розміщення та харчування, господарів сільських садиб, тих, хто надає послуги з організації активного відпочинку, та інших представників туристичного бізнесу.

1

Передувала цьому – конференція на тему: «Три «Т» в туризмі: туризм, транспорт, технології», яка цього року присвячується гастрономічному та винному туризму.

– Загалом туристична галузь на Закарпатті розвивається позитивно. Ми спостерігаємо не тільки ріст статистичних показників, але і появу нового туристичного продукту. Особливо цю тенденцію можна відзначити в гастрономії. В краї дуже добре розвиваються сироварні та равликові ферми. В цілому кожен район в нашій області відрізняється своїм гастрономічним продуктом. Звісно є і проблеми. До прикладу, інфраструктура. Утім, бачимо, що з 2015 року потрохи ремонтуються дороги. Також промарковуються піші та кінні маршрути. Що стосується туристичного збору, то на Закарпатті традиційно лідирує Полянська ОТГ, Берегівщина та місто Ужгород, – розповіла Любов Когуч, начальник управління туризму та курортів Закарпатської ОДА.

2За словами Валентини Горнецькі, завідувача сектору туризму та транскордонного співробітництва Виноградівської РДА, гастрономія є дійсно важливою складовою туристичної промоції Закарпаття:

– Наразі маємо цікаві медові, винні та сирні локації. Також заклади, де представлена угорська, румунська та інші кухні. Виноградівщина, як найтепліший регіон Закарпаття, славиться виноградарством, вирощуванням екзотичних фруктів, бджільництвом.

Під час урочистостей голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс та в.о. голови Закарпатської облдержадміністрації Ярослав Галас нагородили почесними грамотами та подяками кращих представників туристичної галузі області – власників ресторанів, санаторіїв, готелів, сільських садиб та екоферм. Також було визначено переможців у номінаціях: «Кращий туристичний район»: І місце – Мукачівський, ІІ місце – Берегівський, ІІІ місце – Ужгородський район.

3

«Гастрономічною родзинкою року» стала Весела стайня «Чіга-біга» (Великоберезнянщина), а у номінації «Кращий туроператор» перемогу здобули «Про Карпати» (Ужгород).

Як підсумував директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Денис Ман, Закарпаття має амбітні плани повернути собі славу першого туристичного регіону України. Тож впевнено і наполегливо працює у цьому напрямку.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах