12616
20:10 15.082018

На Закарпатті обговорили питання своєчасності доставки пенсій

Економіка 2293

Питання безперебійної і своєчасної доставки пенсій закарпатцям через поштові відділення обговорювали 14 серпня в головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області. В нараді взяли участь начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек, директор Закарпатської дирекції ПАТ «Укрпошта» Сергій Калій та керівники деяких структурних підрозділів обох структур.

39134041_2127945340798294_695673281910407168_oНа сьогодні в області працюють 352 поштові відділення і через них отримують пенсії близько 56 відсотків пенсіонерів. Як зазначив Сергій Калій, Закарпатська дирекція «Укрпошти» зараз у процесі кардинальних змін: зокрема укрупнюються відділення, автоматизуються технологічні процеси тощо. Так, аби вирішити питання доставки пенсій, соціальних виплат та кореспонденції в невеликі населені пункти, яких немало в Закарпатті, запровадили пересувні поштові відділення. Такий автомобіль-пошта вже працює в Ужгородському і Берегівському районах і за двома маршрутами обслуговує 11 населених пунктів. В планах – запровадити такі пересувні поштові відділення на Великоберезнянщині, Перечинщині та частині Мукачівщини.

Анастасія Пентек відзначила таке нововведення від поштовиків, але разом з тим звернула увагу Сергія Калія на те, що трапляються непоодинокі випадки порушень графіків виплати пенсій через неспівпадіння графіків роботи поштових відділень із виплатними графіками.
– Люди повинні отримувати свої пенсії своєчасно, – підкреслила керівник Пенсійного фонду області, додавши, що в серпні в області пенсії виплачується стабільно, згідно із графіками.

Разом з тим, учасники наради проаналізували виробничі проблеми, аби надалі уникати такі ризики.

Керівники проаналізували і результати перевірок, які проводить головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області в поштових відділеннях області. Як повідомила Анастасія Пентек, протягом січня – липня цього року перевірено 227 поштових відділень і у 158 виявлено різні порушення Інструкції «Про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв’язку».

Аби оперативно вирішувати проблемні питання доставки пенсій, вирішено проводити такі наради на рівні керівництва систематично.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах