12289
20:57 25.072018

В Ужгороді відкриють центр «Open Space» для реєстрації цивільного стану громадян

Економіка 4914

З 25 по 27 липня в Ужгороді проходитиме Всеукраїнський тематичний короткостроковий семінар з начальниками відділів державної реєстрації Головних територіальних управлінь юстиції в областях та місті Києві на тему: «Організація роботи органів державної реєстрації актів цивільного стану».

1

Аби розповісти про цей семінар, а також про низку пілотних проектів Міністерства юстиції із журналістами зустрілися: Віталій Гайдук, директор Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції, Ірина Дубиківська – начальник Управління державної реєстрації актів цивільного стану та Маріанна Готра, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.

– Міністерство юстиції – одне із передових міністерств, яке завжди впроваджує нові сервіси для наших громадян у сфері електронних послуг. Усе це для того, аби усі наші послуги стали доступними, швидкими, щоб зменшити рівень корупції, – зазначив Віталій Гайдук. – Зокрема, ми успішно впровадили такі пілотні проекти як “Шлюб за добу”, коли громадяни мають право обрати час і місце реєстрації свого шлюбу, без очікування 30-денного терміну. До цього проекту вже підключилося 67 населених пунктів України. Крім того, великою популярністю користується послуга отримання свідоцтва про народження прямо у пологових будинках. Також впроваджуються сервіси онлайн-звернень у сфері реєстрації актів цивільного стану. Йдеться про те, що людина може записатися онлайн на зустріч у той відділ РАЦСу, який їй потрібно і завчасно повідомити з яким питанням. Також наразі діє спрощена система проставлення апостиля на офіційних документах.

2

За словами Ірини Дубиківської, Закарпаття – специфічна область для Міністерства юстиції, оскільки тут проживає велика ромська громада, яка зазвичай немає жодних документів.

– Під час нашого візиту ми плануємо відвідати ромські поселення, аби допомогти представникам цієї нацменшини відновити документи, а також щоб діти отримали свідоцтва про народження. Щоб вони стали повноцінними громадянами країни. У наших планах також відкриття у вашому місті відкритого простору «open space». З’явиться він на базі РАЦСу.

3

Тепер можна буде в електронному форматі отримати ту чи іншу послугу дуже швидко та якісно.

Тож тепер завдяки сервісному центру «OpenSpace» закарпатці отримуватимуть до 12 найбільш популярних послуг, зокрема зможуть зареєструвати народження дітей, подати документи для вступу в шлюб, для зміни імені, повторно подати документи та інше.

4

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах