12189
18:11 22.072018

«Закарпатгаз Збут» проводить активну роботу із боржниками

Економіка 2929

Станом на початок липня поточного року закарпатці боргують за спожитий природний газ 939,3 млн грн. ТОВ «Закарпатгаз Збут» продовжує активну роботу із споживачами-боржниками, щоб мати змогу розрахуватися з державним підприємством за поставлений газ.

Серед найбільших боржників споживачі Ужгородського, Мукачівського та Виноградівського районів, де пальму першості тримають районні центри та села з великою кількістю споживачів. Заборгованість споживачів тільки у цих районах області становить 530,4 млн. грн, а це понад 56 % від загальної суми заборгованості.

«Після відключення від газової мережі левова частина боржників погашають заборгованість впродовж кількох днів. Але варто пам’ятати: споживачам, яким припинили постачання газу, необхідно буде не тільки повністю погасити борг за вже спожитий ними газ, а й сплатити чималі кошти за відновлення газопостачання. На жаль, припинення газопостачання – це єдиний, справді дієвий спосіб», – коментує директор ТОВ «Закарпатгаз Збут» Вікторія Томинець. – «Ми розуміємо, що люди вимушені дедалі більше відмовляти собі навіть в звичних для повсякденного життя речах, однак в даній ситуації в нас немає іншого виходу, як проводити відключення за борги».

ТОВ «Закарпатгаз Збут» здійснює постійний контроль за станом розрахунків за природний газ споживачами області. У випадку наявної заборгованості клієнт інформується про це за допомогою СМС-повідомлень або телефонних дзвінків, які здійснюють оператори контакт-центру компанії. Якщо реакції і розуміння з боку споживача немає – клієнтів письмово попереджують про заборгованість, а відтак – надсилають повідомлення про припинення газопостачання. Наступним етапом є безпосередньо припинення газопостачання, та передача справи до суду.

«Закарпатгаз Збут» закликає клієнтів своєчасно і в повному обсязі оплачувати рахунки за газ та не   наражати себе на ризики, пов’язані з припиненням газопостачання за борги, а також відшкодуванням збитків, пов’язаних з його припиненням та відновленням.

Довідково: впродовж першого півріччя поточного року від газопостачання відключено понад 1 тис боржників компанії, ще 24,5 тис. – отримали попередження про припинення постачання газу через наявні борги.

 

ТОВ «Закарпатгаз Збут»

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах