11645
22:14 16.062018

Закарпатці, власники автомобілів року випуску не менше 2013-го, субсидій не отримають

Економіка 1767

З 1-го травня 2018-го року почав діяти новий механізм нарахування субсидій. Не отримуватимуть їх особи, які за попередній рік придбали або набули право власності на майно або будь-які речі вартістю 50 і більше тисяч гривень. Ті, в яких загальна площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, будинку, відповідно, –  200.

46_main_new.1515235695

Наталія ОМЕЛЯНЮК, заступник директора департаменту соцзахисту населення Закарпатської ОДА

Коли в людини є борги за несплачені житлово-комунальні послуги – це причина відмовити в субсидії. І тільки після того її призначити – коли борги повністю погашені. Будуть враховані наявність у людей автомобілів і мотоциклів, термін – випуску яких менший 5-ти років – це теж причина відмовити в субсидії.

Заново подавати заяву і декларацію в органи соцзахисту, за місцем проживання, повинні орендарі житла, внутрішньо переміщені особи в яких кількість зареєстрованих осіб відрізняється від кількості фактично проживаючих та ті, у складі родини яких є безробітні. Однак є й винятки.

Наталія ОМЕЛЯНЮК, заступник директора департаменту соцзахисту населення Закарпатської ОДА

Це, якщо сім’я перебуває в складних умовах у зв’язку із важкою хворобою члена сім’ї. Факт хвороби повинен бути підтверджений довідкою лікарсько-консультативної комісії. Таку довідку потрібно брати в поліклініці за місцем проживання.

Перед тим, як надавати субсидії, працівники органів соцзахисту повинні оглянути житлові умови. Перевірити, чи відповідають вони усім нормам.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах