10147
20:59 15.032018

Нову модель Skoda – кросовер Karoq, збиратимуть на ужгородському «Єврокарі». ФОТО

Економіка 6973

Попри багаторічну економічну кризу, завод „Єврокар” в с. Соломоново Ужгородського району продовжує збирати сучасні машини. Сьогодні, 15 березня, на підприємстві презентували початок випуску нової моделі легендарного чеського бренду – кросовер Karoq.

a05

Генеральный директор ПрАТ «Єврокар» Ігор Царенко повідомив, що до кінця року планується випустити більше 600 автомобілей цієї марки. Крім цього, на заводі продовжують збирати й інші «Шкоди». Насамперед це популярна Octavia, бюджетний Rapid, а також «старший брат» сьогоднішнього «героя дня» – кросовер Kodiaq.

 – Ми традиційно підтверджуємо якість виконаних робіт, у чому сьогодні вкотре переконалися представники  Skoda, що приїхали на Ужгородщину з Чехії, провели дорожні випробовування зібраних у нас автомобілей і підписали відповідний сертифікат, – заявив І.Царенко.

Спочатку кросовери, зібрані в Соломонові, будуть укомплектовані бензиновими двигунами об’ємом 1,5 л, а вже в серпні почнеться випуск  Karoq з дволітровими двигунами. До того ж ця модель Skoda отримала найновіші технологічні рішення – систему розпізнавання «сліпих зон»,  систему автоматичного паркування, розпізнавання втоми водія, цифрову панель приладів з можливістю індивідуального налаштування та багато іншого. «Машину можна назвати комп’ютером на колесах», – пожартував Ігор Царенко. Нагадаємо, що в Чехії Skoda Karoq отримав звання «Автомобіль року 2018» в категорії SUV.

Член Наглядової ради ПрАТ «Єврокар» Володимир Панов висловив переконання, що затяжна криза в економіці вже сягає дна і невдовзі ми почнемо зріст, а відтак – зростатиме і ринок автомобілів. Тому вкрай важливо зберегти потужності підприємства, кваліфіковані кадри і репутацію.

А Почесний консул Чеської Республіки в Ужгороді Отто Ковчар підкреслив певний символізм події – презентація нового автомобіля  на Закарпатті співпала з проведенням в Ужгороді Днів Чехії і Словаччини. «Давно відомі чудові культурні зв’язки між нашими народами. Але сьогоднішня подія підкреслює, що добросусідство найкраще доповнюється та зміцнюється економічною співпрацею», – наголосив він.

Костянтин Черкай, korzonews.info

Фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини