9999
18:15 5.032018

На Закарпатті засідала робоча група у справах альтернативної (невійськової) служби

Економіка 2099

02 березня відбулося перше у цьому році засідання обласної робочої групи у справах альтернативної (невійськової) служби.

li5

Треба сказати, що організаційно-правові засади цієї служби, якою відповідно до Конституції України має бути замінене виконання військового обов’язку, якщо його виконання суперечить релігійним переконанням громадянина, визначені Законом України «Про альтернативну (невійськову) службу».

До складу робочої групи входить також представник Управління Держпраці у Закарпатській області, оскільки Статтею 27 згаданого Закону контроль за додержанням власниками підприємств, установ та організацій законодавства про працю під час проходження громадянами України альтернативної служби покладено на центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

З метою встановлення істинності релігійних переконань, належності громадян до релігійної організації, віровчення якої не допускає користування зброєю, члени робочої групи провели співбесіди з 9 громадянами, котрі звернулися із заявами про направлення на альтернативну службу. За результатами попереднього вивчення поданих документів встановлено: один з претендентів є членом релігійної організації, яка за своїми статутними даними, не належить до Переліку релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю. Отож прийнято рішення направити на альтернативну службу вісьмох громадян.Згодом після отримання висновку призовної комісії, з врахуванням фахової підготовки та рівня кваліфікації цих хлопців, буде визначено місця й у встановлені терміни видано їм направлення для проходження альтернативної (невійськової) служби. Водночас такі ж направлення будуть надіслані власникам відповідних підприємств, установ, організацій і повідомлено військовий комісаріат.Одному із призовників робоча група вже визначила місце проходження альтернативної служби, а ще двом змінила його за їх заявами. Відповідно до статті 21 ЗУ «Про альтернативну (невійськову) службу» робоча група також прийняла рішення про дострокове припинення проходження альтернативної служби громадянином з причини ухилення від її проходження. Про це також буде повідомлено військовий комісаріат.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Хустський міський водоканал має нового керівника
13:07
Закарпатці орють, сіють, садять. У скільки обходиться засадити город
12:52
У протистоянні з «Динамо» закарпатці зазнали поразки 
12:03
Вимагаючи неіснуючий борг, кати загнали мукачівця у душову кабіну і змушували битися головою об стіну
11:59
На Мукачівщині затримали підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
11:51
На вулиці Новака в Ужгороді сьогодні перекриють проїзд
11:42
На Закарпатті запрацювали ще три поліцейські станції
11:37
Всі новини