9991
17:25 5.032018

На Закарпатті визначили переможців регіонального етапу конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

Економіка 30538

Завершився перший регіональний етап щорічного конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». Його основна мета – залучити підростаюче покоління до творчості, розвинути і подарувати йому гарні емоції, а також прищепити дітям любов до праці, виховати їх свідомими та відповідальними.

hsh5

Цьогоріч було вирішено провести попередньо відбірковий етап  у навчальних закладах краю, під час якого педагоги мали можливість самі  вибрати кращі роботи і надіслати їх на адресу Управління Держпраці у Закарпатській області. Загалом  надійшло понад 160 таких робіт.

Далі компетентне журі, у складі якого фахівці Управління Держпраці, Департаменту освіти ОДА та Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості (ПАДІЮН), розглянуло малюнки і визначило переможців. Участь у конкурсі взяли школярі різних вікових категорій з багатьох районів краю. Найбільше робіт надіслали вихованці шкіл, в тому числі й мистецьких, з Ужгородського, Виноградівського, Тячівського, Великоберезнянського, Хустського районів та міста з Ужгорода.

Як розповів голова журі, заступник начальника Управління Держпраці Володимир Горєв, надіслані малюнки засвідчили, що в області зростає творча і креативна молодь. Роботи відзначаються непоганим художнім рівнем, відображають знання авторів в галузі охорони праці та відповідають усім вимогам, вказаним у положенні про проведення конкурсу.

Отож у першій віковій категорії (від 6 до 10 років) перемогу здобув десятирічний вихованець Хустського районного центру позашкільної роботи Павло Продан. Друге місце – у дев’ятирічної учениці Рахівського РЦНТТ Катерини Жураківської. На жаль, учасників цієї категорії виявилося небагато, тому визначити третю позицію не вдалося.

У другій віковій категорії (від 11 до 14 років) першість здобули відразу дві роботи: 13-річного вихованця Перехрестівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Віталія Довганича та 12-річної вихованки Закарпатського палацу дитячої та юнацької творчості «Падіюн» (м.Ужгород) Катерини Великої.

Срібною нагородою журі відзначило відразу двох учасників, учнів Хустського РЦПР 13-річних Ксенію Калин та Марину Ростоку. «Бронза» – у 12-річної вихованки Тячівського РЦПР Іванни Сойми.

У найстаршій віковій групі (від 15 до 18 років) перше місце дісталося учениці Тячівського професійного ліцею 17-річній Андріани Шелевер. Друге місце поділили між собою вихованець Закарпатського палацу дитячої та юнацької творчості «Падіюн» (м.Ужгород) 14-річний Лука Кузик та учениця Виноградівської гімназії 15-річна Анастасія Алексик, а третє журі віддало трьом учасникам: 16-річній учениці Ужгородського вищого комерційного училища Крістіні Ковач, 14-річній вихованці Ужгородської загальноосвітньої школи-інтернату Діані Гончар та 16-річному учневі Великоберезнянського ПТУ №33 Юрію Банаж.

Роботи, які зайняли призові місця, надіслані для участі у другому етапі конкурсу, а на переможців чекають заслужені нагороди.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах