9835
19:41 22.022018

В Ужгороді провели семінар-тренінг для працівників житлово-комунального господарства, керівників ОСББ та ЖБК

Економіка 3054

Щоб залучити активних громадян, у тому числі представників ОСББ, до обговорення проблем енергозбереження в багатоквартирних будинках і налагодження ефективного управління житловим фондом, напередодні в Ужгородській міській раді провели тренінг-семінар «Через ефективне управління до енергоефективності житлового фонду міста». Навчання організували Центр досліджень місцевого самоврядування спільно з Ужгородською міською радою за підтримки Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

P4390161

На початку семінару учасників привітала начальник відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж управління житлово-комунального господарства департаменту міського господарства Ужгородської міської ради Марина Куберка. Наголосила на важливості впровадження енергоефективних заходів, поінформувала про відновлення житлового фонду Ужгорода та підтримку міською радою енергозберігаючих заходів, які впроваджуються як населенням, так і ОСББ, ЖБК. За підтримки міськради реалізуються дві Програми: Програма відшкодування відсотків за кредитами, залученими населенням на впровадження енергозберігаючих заходів в Ужгороді на 2018-2022 роки та Програма відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних будинків в Ужгороді на 2018-2022 роки («Теплий дім»).

Голова правління Центру досліджень місцевого самоврядування Володимир Бригілевич розповів про діяльність Центру та Представництва Фонду ім.Фрідріха Еберта в Україні, а відтак перейшов до роз’яснення організації ефективного управління житловим будинком, аналізу способів управління і методів впровадження енергоефективних заходів в житловому секторі та детально описав роль у цих процесах голови правління ОСББ та управителя.

P4390167

Представник Центру досліджень місцевого самоврядування Андрій Дзюба поінформував про законодавчі новації впровадження реформи управління житловим господарством та правові аспекти проведення енергозбереження в житловій сфері, зокрема й щодо підготовки, проведення зборів співвласників і правильне оформлення документації про їх проведення.

Виконавчий директор Львівської асоціації власників житла і управителів житловою нерухомістю Галина Когут представила фінансові механізми впровадження енергозбереження в житловому секторі та аналіз успішних практик кредитування термомодернізації в багатоквартирних будинках.

До всіх спікерів семінару-тренінгу було чимало запитань, велася активна дискусія, також усі отримали методичні матеріали.

Додаткову інформацію щодо проведеного навчання можна отримати за контактами: centredms@gmail.com та 032-235-68-48.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини