21:32 7.122017

Закарпатська митниця ДФС провела робочу зустріч з експортерами регіону

Економіка 1852

Продовжуються консультації між провідними виробниками-експортерами краю та керівництвом Закарпатської митниці ДФС по процедурі отримання сертифікатів з перевезення товарів з України форми “EUR.1” в рамках Угоди про Асоціацію між Україною та країнами ЄС. 

В четвер 7 грудня за ініціативи Закарпатської митниці ДФС відбулась робоча зустріч щодо особливостей застосування окремих положень Протоколу І «Щодо визначення концепції «товарів, що походять з певної країни і методів адміністративного співробітництва».

Промислові підприємства-експортери краю висловили своє занепокоєння можливістю збільшення вартості виробленої українськими підприємствами продукції та подвійного справляння мита на комплектуючі і вироби, походженням з третіх країн.

Закарпатська митниця ДФС надала інформацію стосовно покрокового механізму отримання сертифікатів EUR.1. Проблеми, які виникають сьогодні і різні тлумачення норм є наслідком неадаптованого законодавства, а саме Митного кодексу України, який був прийнятий у 2012 році до умов Угоди про Асоціацію, підписаної у 2014 році.

Учасники зустрічі відпрацьовували механізми співпраці задля мінімізації негативних наслідків для підприємств-експортерів та оптимізації митних процедур.

Володимир Панов відзначив, що зустріч пройшла у партнерському форматі, з урахуванням як державних інтересів, так і інтересів кожного окремого експортно-орієнтованого підприємства:«Реакція Закарпатської митниці ДФС, підходи і темпи вирішення проблем та запобігання проблемам, які можуть виникнути в майбутньому, сприймаємо позитивно».

Зі сторони Закарпатської митниці ДФС на зустрічі були присутні: в.о. начальника Закарпатської митниці ДФС – Микола Ясевич та начальник відділу митно-тарифного регулювання управління адміністрування митних платежів – Лілія Стороженко. Закарпатський бізнес представляли: Володимир Панов – Голова Обласного обєднання роботодавців “Закарпаття”, Мілош Босак – виконавчий директор ТОВ «Ядзакі Україна», Василь Рябич – генеральний  директор ТОВ «Фішер-Мукачево», Марина Паращинець – заступник директора керуючої компанії «Сезпарсервіс», Валентина Непійпова – заступник виконавчого директора Організації роботодавців «Закарпаття» та профільні менеджери компаній, інформує Бізнес Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини