8478
19:57 27.112017

Як зареєструватися на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України

Економіка 2632

         Пенсійний фонд України надає можливість здійснювати постійний контроль за даними, що можуть впливати на пенсійні права громадян, за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України www.portal.pfu.gov.ua.

ogImage

Кожному громадянину доцільно періодично перевіряти стан своєї пенсійної справи, отримавши відповіді на такі запитання: «Чи сплачує за мене роботодавець кошти до Пенсійного фонду?», «Чи вірно відображаються мої індивідуальні дані та обліковується моя заробітна плата в органах Пенсійному фонду?», «Який страховий стаж я здобув?».

За допомогою веб-порталу зручно і оперативно можна взаємодіяти з органами Пенсійного фонду та дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення до Фонду. При цьому веб-портал надає електронні послуги кожній особі індивідуально з дотриманням вимог до захисту персональних даних.

Після проходження відповідної процедури реєстрації, коло електронних послуг значно розширюється, громадянам надаються такі  можливості:

– отримання інформації про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески з системи персоніфікованого обліку, починаючи з 2000 року (для тих громадян, які працюють чи працювали);

– отримання пенсійної інформації (для пенсіонерів);

– формування запитів на попередню підготовку документів;

– можливість подачі скарг;

– запис на прийом до фахівців Фонду.

 

                           Передбачено два способи реєстрації:

 I. За заявою:

1) Для цього необхідно особисто відвідати орган ПФУ, написати заяву. Внесені у заяву відомості перевіряються фахівцем Фонду, вносяться до інформаційної системи Пенсійного фонду. Вам видається розписка про одержання заяви та «реєстраційний код», необхідний для реєстрації на веб-порталі.

2) Зайти на веб-портал ПФУ в мережі Інтернет і вибрати пункт меню «Реєстрація» в закладці «Реєстрація за заявою». Заповнити реєстраційну форму. Логін та пароль бажано вибирати такими, що не містять Ваших справжніх імен та прізвищ. Виконання такої рекомендації підвищить рівень захисту Ваших персональних даних.

3) Після реєстрації на введену Вами електронну адресу надійде лист для підтвердження реєстрації. Після підтвердження реєстрації Ви отримаєте повідомлення веб-порталу про успішне закінчення реєстрації.

  1. Он-лайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП):

Зайти на веб-портал ПФУ в мережі Інтернет. На екранній формі «Вхід» в закладці «За ЕЦП» можна ознайомитися зі списком АЦСК (Акредитованих центрів сертифікації ключів), ЕЦП яких підтримує веб-портал ПФУ.

Якщо Ви ще не маєте ЕЦП одного з цих АЦСК, необхідно звернутися в АЦСК та отримати його. Ключ ЕЦП може зберігатися на флешці або на жорсткому диску Вашого комп’ютера.

Для авторизації за ЕЦП з флешки потрібно зайти на веб-портал, обрати пункт головного меню «Вхід» та виконати перший вхід на портал за ЕЦП (закладка «За ЕЦП»).

Електронний цифровий підпис (ключ ЕЦП) міститься й на електронному пенсійному посвідченні.

Для авторизації за ЕЦП з електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) оберіть пункт головного меню «Вхід» та виконайте перший вхід на портал за ЕПП (закладка «За ЕПП»).

Реєструватися на веб-порталі потрібно тільки один раз! Надалі доступ до електронних послуг (одержання виписок, перeгляд анкетних даних та електронної пенсійної справи, подання звернень, скарг, запис на прийом тощо) здійснюється після авторизації на веб-порталі («Вхід»).

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді розшукали маленького хлопчика
16:55
На Мукачівщині обрали запобіжні заходи двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та боєприпаси
16:27
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» закликає перевіряти інформацію про застосування графіків відключення електроенергії
16:03
Відбувся чемпіонат Закарпаття з класичних шахів
15:45
Майже 19 тисяч компаній переїхали по Україні від початку повномасштабної війни
15:31
Віктор Микита у Будапешті зустрівся із представниками Державного самоврядування українців Угорщини та лідерами української громади
15:11
Меморіальний парк села Чома ознайомлює школярів з життям древніх угорців
14:56
В Ужгороді поліція затримала зловмисника, який посеред вулиці пограбував чоловіка
14:38
У рідних стінах ужгородські «Карпати» досягли максимального результату
14:03
На Виноградівщині квітне величезна поляна диких орхідей
13:43
Всі новини