8211
15:00 13.112017

За кошти Угорщини відновлять дах ще однієї дитячої лікарні Закарпаття

Економіка 3882

13 листопада відбулося підписання договору про фінансову підтримку між Генеральним консульством Угорщини в м. Ужгороді та Закарпатською дитячою обласною лікарнею. Укладення згаданої угоди дасть можливість розпочати роботи з реконструкції даху інфекційного відділення медичного закладу.

IMG_6955

Це відділення, розраховане на 57 ліжко-місць, розташоване в найстарішому приміщенні Закарпатської обласної дитячої лікарні в Мукачеві, збудованої в 1905 році. Унаслідок сильного градобою тут була пошкоджена й почала протікати покрівля. З огляду на важливу лікувальну діяльність та історичне минуле будівлі, з метою її збереження, дуже важливим є відновлення даху.

В урочистій обстановці документ підписали Йожеф Бугайла, Генеральний консул Угорщини в м. Ужгороді, та Роман Шніцер, головний лікар Закарпатської обласної дитячої лікарні.

Пан Бугайла розповів, що сьогоднішня зустріч стала наслідком тривалої, успішної та плідної співпраці. Уряд Угорщини вкотре показує, що підтримує Україну й виділяє кошти на ті потреби, яким уряд нашої держави не приділяє необхідної уваги.

«Угорщина й дотепер наголошувала, що завжди підтримує Україну та вважає її своїм другом. Тому я не можу закрити очі на ті події, які відбувалися цими вихідними перед нашими стінами. Акцію проводили такі люди, що навіть не знають основні віхи історії й без підстав нападають на тих, хто живе та намагається будувати своє майбутнє на рідній землі», – зауважив Йожеф Бугайла.

Крім того, Генеральний консул Угорщини підкреслив, що уряд Угорщини й надалі підтримуватиме Закарпаття.

Роман Шніцер, зі свого боку, звернув увагу на те, що наразі медицина України переживає цікаві часи, адже ми з дня на день чекаємо старту довгоочікуваної медичної реформи.

«Звісно, маючи обмежений ресурс, ми щиро вдячні за будь-яку допомогу, котру нам надають колеги, друзі, у тому числі й наші сусіди-угорці. Отримані ресурси спрямуємо на реконструкцію інфекційного корпусу, а ці вже вільні 400 тис. грн можна буде витратити на лікування та діагностику дітей», – додав пан Роман.

Також він зауважив, що завершити роботи планується до 15 грудня, але на сьогодні лікарня потребує й серйозної реконструкції в плані комунікацій. Це перш за все повна заміна труб та батарей опалення в головному корпусі, те ж саме стосується й інфекційного відділення. Разом з тим актуальним є утеплення фасадів та заміна зовнішніх мереж.

На завершення прес-конференції Роман Шніцер подякував Генеральному консулу Угорщини за неоціненну допомогу, всім угорцям, які проживають на території Закарпаття, адже вони є небайдужими до тієї ситуації, що склалася в нашій країні.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

IMG_6957 IMG_6966 IMG_6969 IMG_6972

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах