8159
20:04 9.112017

Державним службовцям Закарпатської облдержадміністрації пояснювали нові положення пенсійної реформи

Економіка 3199

23334253_1955732224686274_6469422095685184924_o

9 листопада начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек та начальник управління пенсійного забезпечення зазначеного головного управління Вікторія Поляковська роз’яснювали нововведення в пенсійному законодавстві працівникам Закарпатської обласної ради і структурних підрозділів облдержадміністрації, а також обласних територіальних управлінь та організацій.

У зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» відбулись зміни в системі пенсійного забезпечення.

Анастасія Пентек розпочала семінар із роз’яснення, скільком закарпатцям і наскільки перераховано пенсії. Відтак зупинилась на нововведеннях пенсійного законодавства. Оскільки в залі були присутні здебільшого державні посадовці, тож особливу увагу було приділено питанням призначення пенсій саме цій категорії.

Анастасія Пентек та Вікторія Поляковська детально пояснювали кожне нове положення Закону, інформували про переведення із пенсії держслужбовця на пенсію на загальних підставах, про можливість докупити страховий стаж тощо.

При цьому Анастасія Пентек акцентувала увагу присутніх на важливості легального працевлаштування і негативних наслідках отримання зарплати в «конвертах». Зупинилась і на особливостях призначення пенсій заробітчанам, адже Закарпаття – специфічний регіон, де багато мешканців працюють на заробітках.

– Пенсійний фонд області дотаційний – близько 50 відсотків коштів нам дотують з центру, – зазначила керівник Фонду області. – Турбує те, що в області спостерігається відтік працездатного населення, збільшується навантаження на Пенсійний фонд, і зараз в деяких районах на одного працюючого вже припадає півтора, а то і два пенсіонери. Тому легальне працевлаштування, зростання мінімальної заробітної плати – одні із головних складових подолання дефіциту Пенсійного фонду.

Поки ми не навчимось захищати перед роботодавцями свої права і погоджуватимемось на нелегальну працю, доти достойних пенсій нам не мати. Про пенсію необхідно думати змолоду, бо на старості років буде вже пізно, – підсумувала Анастасія Пентек.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах