7059
20:28 29.082017

У Виноградові працює фабрика ортопедичної продукції європейського зразка. ВІДЕО

Економіка 12783

Європейський підхід до виробництва, турбота про співробітників та догляд за готовою продукцією – ось основні принципи роботи виноградівського підприємства «Ортекс».

1

Фабрика  спеціалізується на пошиві ортопедичного взуття для дітей та дорослих, а також на виготовленні протезно-ортопедичних виробів. Заснований «Ортекс» у 1997 році, більша частина продукції, виготовленої у Виноградові, експортується до Європи, втім підприємство успішно реалізовує продукцію і на українському ринку.

Тиберій ФАБРИКОВ, директор ТзОВ «Ортекс-ЛТД»

Підприємство «Ортекс» є підприємством зі 100% іноземними інвестиціями, власниками і засновниками є материнська компанія АТ «Протетіка» (Братислава, Словаччина). 80-85% працюємо на експорт на закордон, а 15-20 % намагаємося забезпечувати потреби вітчизняних споживачів. Наше взуття використовується для лікування та профілактики плоскостопості і клишоногості у дітей і ми на сьогодні є єдиним підприємством в Україні, яка займається серійним випуском такого взуття, тому дуже важливо для нас розвивати і український ринок.

«Ортекс» випускає взуття для дітей від одного року. Є в асортименті й серійні моделі для дорослих. Такі вироби рекомендують і тим, хто має варикозне розширення вен чи надмірну вагу. У виноградівському цеху є можливість також й пошиву на індивідуальне замовлення. Близько 80% комплектуючих для виробів підприємство закуповує закордоном.

Анатолій ЯРМАК, інженер-технолог ТзОВ «Ортекс-ЛТД»

За 2-3 місяці до самого виробництва у нас, робимо замовлення матеріалів. Більша частина матеріалів у нас надходить по давальницькій сировині з-за кордону. Так, шкіри – з Італії, ортопедично-анатомічні устілки з Іспанії, на деякі типи взуття заготовки верху їдуть готові з Китаю. Але шиємо і розкроюємо тут, у цехах. Якщо це відкрите взуття (капці, сандалії), то орієнтовно 600-800 пар на день можемо пошити. Якщо закриті (в залежності від складності моделі) – 150-200 пар на день. Це орієнтовано на цех із 10 людей.

Наразі на виноградівському підприємстві працює 125 осіб, створили нові робочі місця завдяки запровадженню нових виробничих площ та реконструкції існуючих цехів (зокрема, з переведенням на конвеєрний метод шиття). Крім того, «Ортекс» отримав сертифікат на випуск бандажів, шиють понад 100 видів такої продукції.

Тетяна БОРШОШ, швея у бандажному цеху ТзОВ «Ортекс-ЛТД»

Кожен бандаж має своє призначення, наприклад, суглоби, зап’ястя, коліна, шийні, хребет, кожен має своє завдання для покращення здоров’я людини. Для нас швеїв є завдання не тільки правильно пошити, а й розкроїти, скласти. Для того ми проходили навчання, тут у нас протягом двох років був технолог, перевіряють нас, кожен другий рік проходимо аудит.

За дотриманням умов якості та європейських стандартів тут стежать спеціалісти. Кожна швея відповідально підходить до роботи. Тетяна Борщош показує один із процесів завершення виготовлення бандажів на зап’ястя.

Сьогодні продукцію «Ортекс» можна придбати майже у кожному обласному центрі України. Її реалізовують через лікарів, оптові взуттєві магазини, аптечну мережу, працює інтернет-магазин. Крім того, вироби можна придбати і безпосередньо на потужності у Виноградові. Уся продукція «Ортексу» сертифікована Міністерством охорони здоров’я України.

Олександра ТАТАРСЬКА, начальник відділу збуту ТзОВ «Ортекс-ЛТД»

Працюємо у продажах на Україну, у кожному обласному центрі є наші представники. Територіально нас найбільше у Києві та Одесі, ну і на Закарпатті. Наші вироби – сертифіковані Міністерством охорони здоров’я, тобто вони є виробами медичного призначення. Продаються у аптеках, медтехніках, взуттєвих магазинах через фізичних осіб-підприємців. Якщо брати дитячі босоніжки, то ідеться про суми від 330 грн до більше 800. Ось таке взуття – серйозної ортопедії буде коштувати до 770 грн з гаком гривень.

Двічі на тиждень на підприємстві всіх охочих оглядає лікар-ортопед. Можна отримати безкоштовну консультацію і одразу ж придбати виріб. «Ортекс» відстежує загальноєвропейські та українські тенденції на ринку і планує розширювати потужності. Готуються до спеціалізованих виставок у Києві, а також закордоном – у Словаччині та Чехії. Власними виробами підприємство намагається забезпечити здоровий розвиток дитини, а отже і цілої системи опорно-рухового апарату людини, .

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах