7055
19:06 29.082017

Каналізаційно-очисні споруди Рахова забруднюють річку Тиса

Економіка 5239

Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Рахівським комунальним підприємством “Рахівтепло”.

image001-736464

В ході здійснення планового та позапланового заходів державного нагляду (контролю) Держекоінспекцією у Закарпатській області виявлено порушення вимог ст. ст. 44, 70 Водного Кодексу України. Під час перевірки були відібрані проби стічних та поверхневих вод р. Тиса в контрольних створах. За результатами інструментально-лабораторних досліджень зафіксовано перевищення нормативів гранично-допустимих скидів забруднюючих речовин у водний об’єкт зі зворотними водами. З метою усунення порушень Держекоінспекцією було видано припис. Посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.ст. 59, 1885 КУпАП. Відповідно до Методики проведено розрахунок розміру відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів на суму 2321 гривню та буде виставлено претензію для добровільного відшкодування.

Крім того, Держекоінспекція у Закарпатській області звернулась до Рахівської міської ради щодо необхідності вжиття заходів по запобіганню забруднення р. Тиса та забезпечення ефективної роботи каналізаційно-очисних споруд м. Рахів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини