71
10:05 30.032016

«Український простій» закарпатських автомобілістів може стати джерелом наповнення держбюджету

Економіка 1961

1Закарпатська облрада вкотре наполягає змінити правила перебування авто з іноземною реєстрацією на території України та привести вартість їх розмитнення до рівня, який діє у країнах Євросоюзу, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба Закарпатської облради.

На численні звернення представників громадськості краю, обласна рада на своєму четвертому засіданні другої сесії вирішила звернутися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до правил перебування транспортних засобів з іноземною реєстрацією на території України та надіслати зазначене звернення народним депутатам України від Закарпатської області та обласним радам України.

У документі наголошується, що Закарпатська обласна рада упродовж останніх трьох років підтримала низку звернень до вищих органів державної влади з приводу необхідності внесення змін до чинного законодавства України з метою лібералізації режиму тимчасового ввезення автомобілів відповідно до вимог ратифікованого Україною міжнародного договору – Стамбульської конвенції від 26 червня 1990 року.

Питання про забезпечення можливості вільного використання громадянами України придбаних ними транспортних засобів з іноземною реєстрацією продовжує зберігати свою актуальність.

У порушення положень Стамбульської конвенції, Державна фіскальна служба фактично припинила оформлення тимчасового ввезення, позбавивши громадян можливості в повній мірі реалізовувати своє право власності, яке полягає у вільному користуванні та розпорядженні об’єктом власності.

Більше того, відтоді, як 5 березня 2013 року було змінено порядок ввезення авто з іноземною реєстрацією та скорочено терміни їх перебування в Україні, зафіксовано чимало випадків, коли до власників авто з іноземною реєстрацією надходять значні штрафи за «український простій». Нехай це і слугує одним із джерел наповнення державного бюджету, однак при цьому держава втрачає набагато більше коштів.

Водночас, існуючі бюрократичні процедури, які навіть не дозволяють вільно використовувати на території України авто, зареєстровані в іноземних компаніях, активізують пошук корупційних схем не тільки при ввезені автомобілів, але й у процесі їх експлуатації. Така ж ситуація спостерігається у всіх прикордонних регіонах України.

З огляду на зазначене, для зняття соціальної напруги, що набуває непередбачуваних проявів (блокування пунктів перетину кордону, перекриття автомагістралей тощо), Закарпатська обласна рада вкотре пропонує розв’язати проблему шляхом невідкладного внесення змін до чинного законодавства, зокрема, в частині збільшення терміну тимчасового ввезення таких автомобілів та приведення вартості їх розмитнення до рівня, який діє у країнах Євросоюзу.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини