6451
18:05 14.072017

В Ужгороді пройшов семінар, присвячений змінам до податкового законодавства з ПДВ

Економіка 2360

Сьогодні в Ужгороді відбувся тематичний семінар для платників податків щодо запровадження з 1 липня 2017 року змін до податкового законодавства з податку на додану вартість.

IMG_0115

Дізнатися про податкові новації прийшло чимало суб’єктів господарювання, бухгалтерів та підприємців.

Відкрив семінар Юрій Сакалош – заступник начальника Головного управління ДФС у Закарпатській області, який привітав присутніх з днем бухгалтера, який святкують в Україні 16 липня, відтак перейшов до роз’яснення основних аспектів, пов’язаних зі змінами до законодавства з ПДВ.

Насамперед фахівець зазначив, що 13 липня 2017 р. Верховною Радою України прийнято законопроект про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України (щодо не застосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових та акцизних накладних унаслідок несанкціонованого втручання у роботу комп’ютерних мереж платників податків).  Таким чином, посадовець запевнив присутніх, що штрафні санкції, передбачені Податковим кодексом, за порушення граничних строків реєстрації податкових та акцизних накладних та/або розрахунків коригування до них у ЄРПН та ЄРАН, які були складені у період з 1 червня 2017 р. по 30 червня 2017 р., не застосовуються до платника податків за умови реєстрації таких накладних не пізніше 31 липня 2017 р.

Також присутні на семінарі фахівці Головного управління ДФС у Закарпатській області звернули увагу відвідувачів на порядок дії платника у разі блокування податкової накладної, роз’яснивши покрокові дії платника. Розповіли про порядок заповнення податкової накладної та порядок відшкодування ПДВ.

Варто зазначити, що формат, у якому фахівці органів ДФС проводять семінар, є популярним серед платників Закарпаття, адже завдяки прямому спілкуванню між учасниками заходу, кожен може отримати відповідь на найактуальніші запитання.

ДФС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини