6095
17:20 16.062017

На Рахівщині популяризують природно-заповідну справу

Економіка 1599

16 червня в актовому залі Рахівського будинку культури відбувся семінар-нарада клубних працівників району. Захід був ініційований адміністрацією Карпатського біосферного заповідника і проведений в рамках реалізації Програми економічного і соціального розвитку Рахівського району.

19142950_1083086858458682_7047622352670868553_o

Тема зібрання – «Популяризація природно-заповідної справи та Карпатського біосферного заповідника як установи, що сприяє сталому екологічному та соціально-економічному розвитку прилеглих територій та методика доведення вказаної інформації членам територіальних громад».

Директор природоохоронної установи, заслужений природоохоронець України Микола Рибак детально висвітлив роботу заповідника в усіх його напрямках, зробивши чималий акцент на заходах, що спрямовані на підтримку місцевих громад: традиційне господарювання, розвиток рекреаційної діяльності, ремонт гірських доріг, виділення дров населенню, випас худоби на полонинах в літній період тощо. Він також підкреслив значення Координаційної ради установи як інструмента участі громад в управлінні діяльністю заповідника. Зокрема, доніс до відома присутніх підсумки останнього засідання Координаційної ради і його рішення. Рибак М.П. особливо підкреслив участь працівників культури у формуванні розуміння цінності природних територій в повсякденному житті кожної територіальної громади.

Провідний інженер відділу науково-дослідних робіт та сталого розвитку Бочкор Г.М. проінформував присутніх про наявні спільні інтереси системи культури Рахівського району та Карпатського біосферного заповідника в сфері формування екологічної складової свідомості територіальних громад. Акцентував увагу на необхідності збереженні рекреаційного потенціалу району, матеріальної та нематеріальної складових культури, розвитку туризму, особливо сільського, та ролі Карпатського біосферного заповідника з цих питань. Запропонував механізм створення туристичних інформаційних центрів в населених пунктах на базі закладів культури.

Начальник відділу екологічної освітньо-виховної роботи Бундзяк В.В. висвітлила досвід Карпатського біосферного заповідника щодо створення інформаційно-туристичних центрів. До речі, Програма соціально-економічного розвитку передбачає заснування таких центрів надання туристичної інформації у населених пунктах району.

Начальник відділу культури Шепета В.Л., підсумовуючи презентаційні виступи працівників заповідника, наголосив на важливості продовження співпраці закладів культури району з Карпатським біосферним заповідником.

Також екопросвітники установи представили друковані матеріали, роботу з учнівською молоддю району і окреслили пропозиції щодо розвитку подальшої співпраці. А щоб мотивувати необхідність співпраці природоохоронців та працівників культури, провели з учасниками зібрання екологічну гру.

Загалом у семінарі-нараді взяли участь 50 працівників культури району – клубні фахівці, бібліотекарі та музейники.

19143199_1083085408458827_8630589403521470233_o

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах