5903
20:08 1.062017

Закарпатський Cotnar отримав престижні нагороди у Каліфорнії

Економіка 4132

У рамках восьмого фестивалю вина Kyiv Food and Wine Festival вина Cotnar отримали перші місця за оцінками професійних дегустаторів та аматорів. А вже через кілька днів на одному із найпрестижніших винних конкурсів США вина Cotnar завоювали золото і бронзу.

unnamed (18)

Це був уже восьмий Kyiv Food and Wine Festival, напередодні і в рамках якого було проведено «сліпі» дегустації серед експертів (професіоналів та аматорів) з визначення найкращого українського вина фестивалю. У конкурсі взяло участь 11 українських виноробів, які представили 34 вина з усіх винних регіонів України – від великих заводів (8 виноробів) до невеликих сімейних виноробів (3 виноробні). Система оцінки вин – 20 бальна.

Дегустаторів розбили на дві категорії – професійні сомельє і любителі вина. Професійна дегустація пройшла 11 травня в винному барі Like a local’s wine bar. Брали участь сомельє винних барів, президент асоціації сомельє України, винні експерти і представники винних компаній. На аматорську дегустацію було зафіксовано 205 реєстрацій, проводилася безпосередньо на фестивалі.

Результати Cotnar у професійній дегустації:

Білі ординарні вина: 3 місце – Gorobchiki Sauvignon Blanc

Рожеві вина: 1 місце – Gorobchiki Rose.

Результати Cotnar в аматорській дегустації:

Білі ординарні вина: 1 місце – Gorobchiki Sauvignon Blanc, 16,5 бала.

(2 місце – Трімінер Select, Вина Гулієвих, 16,1 …)

Червоні витримані вина: 1 місце – 2013 Cotnar Hills Vineyard Merlot Vintage, 16,3, бали.

(2 місце – Каберне Reserve 2015 – Вина Гулієвих, 15,1; 3 місце – Каберне 2015 – Колоніст, 14, 9)

Обидва вищих бали – 16,5 і 16,3 – у закарпатських Gorobchiki & Cotnar Hills Vineyard!

Одночасно з результатами професійної та аматорської дегустацій Kyiv Food and Wine Festival 2017 прийшло спеціальне повідомлення від міжнародного конкурсу 2017 Pacific Rim, USA:

   – Змагання пройшли з чудовим результатом! Вітаємо всіх призерів! Вітаємо Грандчемпіон – виноградник сім’ї Frank, з їх 2013 Napa Valley Cabernet Sauvignon … Але далі – найцікавіше для нас:

– Срібло та Бронза конкурсу, в якому в 2017-му році взяло участь понад 1000 вин від 200 виноробів, які представляють більшість винних регіонів США, Канади, Австралії, Аргентини, Чилі, Франції, Німеччини, Італії, і вперше – Закарпатського регіону України … у Cotnar Hills Vineyard, Ukraine!

Наш закарпатський Cotnar дебютував бронзово-срібним дублем на одному з найбільш представницьких виноробних конкурсах Америки, який заснований ще в 1985-му році (коли на 1 $ можна було купити галон пристойного вина), в місцевості, де і досі зосереджено основне виноробство США (але вино вже набагато дорожче)! Всі ці роки в журі конкурсу – VIP-персони і телеведучі, великі продавці вина і кращі ресторатори, відомі викладачі, сомельє, судді, і найтитулованіші винороби, включаючи засновника – дона Galleano.

Результати конкурсу Pacific Rim впливають на вподобання споживачів і винний бізнес США в цілому, а в Каліфорнії за результатами конкурсу змінюється навіть програма підготовки фахівців-енологів в навчальних закладах! Ну що ж – з інтересом чекаємо американських інтерпретацій нашого Cotnar Hills Vineyard Traminer Gorobchiki, який отримав бронзову медаль, і нашого Cotnar Hills Vineyard Cabernet-Sauvighnon Gorobchiki, що заслужив «срібло» (в категорії вище 10 доларів!).

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Юна журналістка з Мукачева - призерка Всеукраїнського конкурсу
11:55
На Ужгородщиі піротехніки знищили ручну гранату
11:33
Незаконне будівництво на комунальній землі у Сваляві: прокуратура через суд хоче скасувати право приватної власності на нерухомість
11:10
На Берегівщині горів житловий будинок
10:46
На пожежі в Ужгороді травмувалось двоє людей
10:15
Заслужений академічний Закарпатський народний хор виступив у Берегівському театрі
09:48
Закарпатські митники не дозволили вивезти старовинні предмети
09:32
75 700 грн на лікування 4-річного Данила Кравченка зібрали під час благодійного аукціону в Ужгороді
09:21
В Ужгороді поліція затримала зловмисника, який у себе в квартирі задушив 23-річну жительку Київщини
09:03
За 5000 доларів США переправили до Словаччини військовозобов’язаного – на Закарпатті затримали організаторів
08:53
Всі новини