3149
17:35 22.112016

Державний фонд регіонального розвитку фінансує 90 проектів на Закарпатті

Економіка 2942

Про це розповів директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман на брифінгу, що відбувся сьогодні, 22 листопада. Основною темою дискусії були проекти, що реалізовуються та їх значимість для Закарпаття.

img_4205

«Залучення державного фінансування на реалізацію інвестиційних проектів є важливими для Закарпатської області, адже реалізація економічної політики є пріоритетною», – зазначив директор департаменту.

Облдержадміністрацією було подано до Мінрегіонбуду 90 проектів на загальну суму 110 млн грн. Наразі ці проекти продовжують реалізовуватись, а на кінець року більшість з них має бути завершена.

«Хочу наголосити, що фінансування нам надходить не однаково і цього року склалося так, що на листопад та грудень припала майже половина цих коштів, що зумовлює проблеми у повному їх освоєнні. Разом з тим, Закарпатська область показує один з кращих результатів у ефективному використанні цих коштів. Наразі освоєно 54% коштів, а в грудні має надійти ще 33 млн грн», – додав Денис Ман.

Основним елементом для реалізації проектів за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку є наявність співфінансування з місцевих бюджетів в розмірі 10 % від загального бюджету проекту. Всі проекти повинні відповідати Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року та Регіональній стратегії розвитку Закарпатської області прийнятої до 2020 року.

За результатами оцінювання поданих на конкурс інвестиційних проектів, обласною комісією відібрано 50 проектів у сфері дорожнього господарства, 8 проектів впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій, а також розвиток альтернативних джерел енергії, 3 проекти розвитку та вдосконалення системи протипаводкового захисту територій.

Одним з пріоритетних та стратегічно важливих проектів є реконструкція міжнародного аеропорту «Ужгород», а саме відновлення огорожі навколо території аеропорту, будівлі трансформаторної підстанції, вогонькової підстанції, будівлі воєнізованої охорони та будівлі накопичувача (термінала) міжнародного аеропорту.

Також, особлива увага приділяється проекту з реконструкції будівлі колишньої котельні під спортивно-реабілітаційний центр для інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату та інвалідів АТО. Планується, що після відкриття цей центр зможе надавати допомогу 20 тисячам людей з обмеженими фізичними можливостями щороку.

Більшість проектів стосуються поточного ремонту автомобільних доріг державного та місцевого значення: «Вілок – Дяково», «Синевир – Синевирська Поляна» та «Синевир – Буштино».

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах