26959
16:56 1.122022

Закарпатська митниця: за час пільгового розмитнення ввезено 6,5 тисяч генераторів

Економіка 7390

Станом на 30 листопада п.р. через пункти пропуску, що в зоні діяльності Закарпатської митниці, в Україну ввезено 6,5 тис.шт генераторів зі звільненням від сплати митних платежів на суму 45,1 млн грн.

Про це поінформували посадові особи управління митних платежів, контролю митної вартості та митно-тарифного регулювання ЗЕД Закарпатської митниці. Як зазначили фахівці, вказану кількість генераторів оформлено без сплати митних платежів, відколи почали діяти внесені зміни до урядових постанов, що стосуються ввезення певної групи товарів, зокрема генераторів.

Відтак, 5405 шт генераторів завезли юридичні особи (зі звільненням від митних платежів на суму 38,4 млн грн) та 1179 шт – фізособи (зі звільненням від митних платежів на суму 6,7 млн грн).

Нагадаємо, що обмеження щодо кількості, вартості та ваги генераторів, які ввозяться громадянами без сплати митних платежів, наразі відсутні.

З врахуванням нещодавніх змін до законодавства, ввезення на митну територію України,зокрема генераторів, здійснюється як фізичними, так і юридичними особами шляхом декларування митному органу зі звільненням від сплати митних платежів.

Відповідно до частин 1, 6 статті 374 Митного кодексу України, не підлягають письмовому декларуванню товари:

– вартість яких не перевищує 500 євро та вага яких до 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі;

– вартість яких не перевищує 150 євро, що переміщуються (пересилаються) на митну територію України на адресу одного одержувача в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях, на адресу одного одержувача в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, та у несупроводжуваному багажі.

Товари в обсягах, що перевищують зазначені норми, а також товари, що ввозяться особою, частіше одного разу протягом однієї доби, підлягають письмовому декларуванню відповідно до частин 2, 4, 7 статті 374 МКУ.

Також громадянам та суб’єктам ЗЕД варто враховувати, що ввезення (пересилання) систем безперебійного живлення зі звільненням від сплати митних платежів можливе виключно за умови подання до митного оформлення документів про відповідальність технічним регламентам такого обладнання.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах