26447
12:12 8.092022

На Закарпатті встановлено факт реалізації електронних цигарок без акцизних марок та РРО

Економіка 6024

У ході фактичної перевірки суб’єкта господарювання, що здійснює діяльність у сфері обігу підакцизної продукції, працівники управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Закарпатській області встановили факт реалізації одноразових електронних сигарети з порушеннями податкового законодавства.

Зокрема, податківці в ході фактичної перевірки з’ясували, що в одному з магазинів на території міста Ужгород відвідувачам пропонували одноразові електронні сигарети без марок акцизного податку, а при продажі цього підакцизного товару не проводили розрахункову операцію через РРО (ПРРО) та не видавали відповідні розрахункові документи. Також податківці встановили порушення ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації на загальну суму понад 200 тис. грн, а крім того, встановлено факт зберігання (реалізації, транспортування) електронних одноразових сигарет та рідин нікотинових для електронних сигарет без марок акцизного податку встановленого взірця.

За даним фактом працівники ВП Ужгородського РУП ГУ НП у Закарпатській області вилучили з обігу 141 електронну сигарету «Ельбар» та 843 нікотинові рідини.

Варто зазначити, що за реалізацію, зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка передбачена фінансова відповідальність у розмірі 200% вартості товару, але не менше 17000 грн. Крім того, за непроведення розрахункової операції через РРО/ПРРО, за невидачу відповідного розрахункового документа підчас реалізації підакцизних товарів передбачена фінансова відповідальність у розмірі 100% вартості проданих з порушенням товарів. За здійснення реалізацію товарів, які не були обліковані в установленому порядку передбачена фінансова відповідальність у розмірі вартості таких товарів, за цінами реалізації але не менше 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Фахівці податкового відомства наголошують та звертаються до суб’єктів господарювання, що реалізовувати тютюнові вироби та електронні сигарети можна тільки з акцизними марками встановленого зразка і кожна реалізація повинна проводитись через реєстратор розрахункових операцій, а покупцю необхідно надавати фіскальний чек.

Про це інформує ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах